Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

kiriaki emporoi mesogeia

Μπορεί η Κυριακή να ήταν ηλιόλουστη, ωστόσο στα ταμεία των καταστημάτων των Μεσογείων, επικράτησε βαρυχειμωνιά.

Ως μία μέρα σαν όλες τις άλλες, περιγράφουν οι έμποροι της ανατολικής Αττικής τη χθεσινή «πρεμιέρα» της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα να βγαίνουν... για μία ακόμα φορά νικητές.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μάταια άνοιξαν τα μαγαζιά τους, περιμένοντας έστω και μια μικρή ανάσα, ενώ οι πιο... υποψιασμένοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να σηκώσουν τα ρολά.

Στο Κορωπί


«Ο κόσμος δεν βγήκε για ψώνια και ήταν κάτι απολύτως αναμενόμενο, λέει στο notioanatolika.gr ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορωπίου Νίκος Μίχας, ενώ τονίζει πως «για μία ακόμα φορά άλλα μας είπαν και τελικά άλλα έγιναν».

Όπως εξηγεί, όσος κόσμος βγήκε να ψωνίσει κατευθύνθηκε προς τα εμπορικά κέντρα, με αποτέλεσμα στο κέντρο του Κορωπίου να δουλέψουν μόνο οι καφετέριες.

Επιπλέον, ο κ. Μίχας, επισημαίνει και την έλλειψη νοοτροπίας του καταναλωτικού κοινού, σχετικά με τις αγορές την Κυριακή. «Ο κόσμος την Κυριακή την έχει συνδυάσει με έναν καφέ και μία βόλτα, όχι με τα ψώνια», λέει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «η αγορά χωλαίνει λόγω έλλειψης ρευστότητας, όχι λόγω ωραρίων».

Στην Παλλήνη

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στην Παλλήνη, όπου όσοι καταστηματάρχες άνοιξαν τα καταστήματά τους, τα έκλεισαν... πρόωρα.

Όπως λέει στο notioanatolika.gr, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Μαρίνα Τσόγκα, «τα μαγαζιά άνοιξαν, όμως ήταν σαν μία συνηθισμένη καθημερινή. Όσοι βγήκαν να ψωνίσουν πήγαν στα πολυκαταστήματα. Πολλοί μαγαζάτορες έκλεισαν από τις δύο το μεσημέρι».

Στα Σπάτα

Στα Σπάτα, η πλειονότητα των καταστηματαρχών δεν άνοιξαν καν τα μαγαζιά τους και δυστυχώς... δικαιώθηκαν, καθώς η κίνηση του κόσμου ήταν απογοητευτική.

«Όλοι πήγαν στα εμπορικά κέντρα», λέει και η Πάτρα Μακρή, που διατηρεί χρυσοχοείο στην περιοχή, λέγοντας πως «ήταν κάτι που προσωπικά το περίμενα. Γι' αυτό ούτε που σκέφτηκα να ανοίξω την Κυριακή».

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr