Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

photo1

Με την τελετή απονομής αναμνηστικών στις θεατρικές ομάδες που έλαβαν μέρος στο 10ο Εαρινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, έπεσε το Σάββατο 3 Μαΐου, η αυλαία του θεσμού στο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων «Χρήστος Μπέκας».

 

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Μετά την απονομή. ακολούθησε μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής του Οργανισμού με τραγούδια και μουσική από το ελληνικό θέατρο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Χρήστος Μάρκου, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης του επιτυχημένου θεσμού, ευχαρίστησε τις εννέα θεατρικές Ομάδες που συμμετείχαν και συνεχάρη ιδιαιτέρως το έργο της Φιλαρμονικής του Οργανισμού.

Ακολούθησε η ομιλία της προέδρου του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, Παναγιώτας Μάρκου, η οποία είπε: «Το 10ο Εαρινό Φεστιβάλ το αφιερώσαμε στον μοναδικό Δημήτρη Χορν. Για τον Δημήτρη Χορν μάς μίλησε η ηθοποιός Μάρω Κοντού και ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας, ο οποίος είχε σχεδιάσει τα κοστούμια σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις του ηθοποιού μεταξύ των οποίων το 'Νυφικό Κρεβάτι'. Παρακολουθήσαμε έργα που μας μετέφεραν στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, στην Ελλάδα της δεκαετίας του '50 και του '60. Τότε που το όνειρο ήταν η εγκατάσταση στην πόλη, η φυγή από την επαρχία. Ήταν τότε που άρχισε το μεγάλο κύμα της εσωτερικής μετανάστευσης. Ανατρεπτικές κωμωδίες, αλληγορικά έργα, έργα με έντονη ψυχαναλυτική τάση. Ένα αφιέρωμα σε έναν Έλληνα ποιητή και αναφορές από την ζωή ενός παγκόσμιου ποιητή που αγωνίστηκε και φυλακίστηκε για την ελευθερία του λαού του. Ό,τι ενώνει τον Τάσο Λειβαδίτη και τον Πάμπλο Νερούδα πέρα από την ποίηση, είναι οι αγώνες των ανθρώπων που αντιστέκονται!».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους έλαβαν μέρος. Τις θεατρικές ομάδες, την ηθοποιό Μάρω Κοντού, τον κύριο Κρίτσα, τη Βανέσα Χριστοδούλου, τη Νατάσσα Τερνιώτη και τον Παύλο Αργυρό από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπάτων 'ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ΄για τα κείμενα που διάβασαν για τον Δημήτρη Χορν. Τον Λεωνίδα Καρύδη από τον Θεατρικό Σύλλογο Σπάτων 'ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ' για το μοντάζ από παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και συνεντεύξεις του Δημήτρη Χορν. Τον Γιώργο Ροιλό που ήταν στον ήχο και τα φώτα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Ν.Π.Δ.Δ. 'Ο Ξενοφών' κ. Γιώργο Καλούδη και στους μουσικούς, τραγουδιστές για τη συναυλία με τραγούδια από το ελληνικό θέατρο. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ έφυγε από κοντά μας ένας εξαιρετικός ερμηνευτής, ο Λάκης Παππάς. Του αφιερώνουμε τη σημερινή συναυλία σαν ελάχιστο δείγμα τιμής»!.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα αναμνηστικά στις θεατρικές ομάδες.

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Παραπολιτικα

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr