
Καλοκαιρινή ανάσα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και στην ανατολική Αττική αφού τα αλλεπάλληλα λάθη του υπουργείου Οικονομικών οδήγησαν τελικά στην αναδίπλωσή του σε ό,τι αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για να πληρώσουν την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, με την κυβέρνηση να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων και πληρωμής της τελευταίας στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η ρύθμιση για τις αλλαγές στις τιμές αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με την έναρξη των εργασιών του τρίτου θερινού τμήματος, στις 26 Αυγούστου και στόχο θα έχει την αποκατάσταση των αδικιών σε αρκετούς οικισμούς της χώρας, ανάμεσά τους και σε κάποιους της ανατολικής Αττικής.
Το… μυστικό στην αποκλιμάκωση της δυσθεώρητης φορολόγησης που προέκυψε είναι η χρησιμοποίηση – αξιοποίηση της περυσινής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία ορίστηκαν ειδικές τιμές σε 475 περιοχές, που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας το 2013 σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται σημαντικές υπερβάσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Στις περιοχές αυτές υπήρχαν και 15 της ανατολικής Αττικής.
























