Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 177 ανθρώπους και σημάδεψε ανεξίτηλα το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και τις γύρω περιοχές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση της 8ης επετείου, ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018 απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις μνήμης, υπογραμμίζοντας ότι η επέτειος δεν αποτελεί μόνο μια πράξη τιμής προς τα θύματα, αλλά και μια διαρκή υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, της ανάγκης για αλήθεια, λογοδοσία και ευθύνη.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος επισημαίνει πως το κληροδότημα των 177 θυμάτων δεν περιορίζεται στη μνήμη μιας τραγωδίας, αλλά αποτελεί ευθύνη για ολόκληρη την κοινωνία, ώστε καμία αντίστοιχη καταστροφή να μη βιωθεί ποτέ ξανά.

Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εγκαυματίες που εξακολουθούν να ζουν με τις συνέπειες της καταστροφής και στις οικογένειες που συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της απώλειας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκινούν την Κυριακή 19 Ιουλίου, όταν μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Νέου Βουτζά.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου – Αγίου Θωμά και Αγίου Πορφυρίου στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:00, στο Μνημείο των Θυμάτων, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Νέου Βουτζά, θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει το προσκλητήριο των 120 νεκρών, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα διανύσουν συμβολικά τον δρόμο της φωτιάς προς το Μάτι.

Η κεντρική εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι (Ν.Α.Ο.ΜΑ.), όπου θα τελεστεί τρισάγιο, ενώ στις 21:15 θα ακολουθήσει πεζή πορεία από την οδό Ποσειδώνος έως την Αργυρά Ακτή.

Με το σύνθημα ότι η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή και να συνοδεύεται από αλήθεια και ευθύνη, ο Σύλλογος καλεί πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις της 8ης μαύρης επετείου της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου 2018.

Περιφέρεια

Αυτοδιοίκηση

Αθλητικά

Πολιτισμός

Παραπολιτικα

Υγεία Επιστήμη

Τετράποδες Ιστορίες

Καιρός

notioanatolika.gr