Μήνυμα αισιοδοξίας, παρά το σοκ που προκάλεσε η πυρκαγιά της Τρίτης 2 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Νικολακόπουλου στο Πόρτο Ράφτη, έστειλε μέσω του notioanatolika.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Τάσος Νικολακόπουλος.
Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και ενώ συνεχίζεται η αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά, ο κ. Νικολακόπουλος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι, παρά το μέγεθος των καταστροφών, η επιχείρηση μπορεί να επανέλθει πλήρως.
«Οι ζημιές είναι μεγάλες, αλλά αποκαθίστανται», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το οινοποιείο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη νέα σοδειά όταν έρθει η ώρα του τρύγου.
Η φωτιά δεν σταμάτησε τη λειτουργία της επιχείρησης
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν ανέστειλε τη λειτουργία της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος στο notioanatolika.gr, το μεγαλύτερο μέρος της αποθήκης όπου φυλάσσεται το προϊόν δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά, γεγονός που επιτρέπει τη συνέχιση της εμπορικής δραστηριότητας.
Όπως τόνισε, η διανομή των προϊόντων συνεχίζεται κανονικά από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά το περιστατικό, ενώ η οικογένεια και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο ποιότητας που χαρακτηρίζει διαχρονικά το οινοποιείο.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιδιαίτερα θετικό στοιχείο, καθώς δείχνει ότι, παρά το σοβαρό πλήγμα στις εγκαταστάσεις, η παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησης παραμένει ζωντανή.
Μια οικογενειακή επιχείρηση που παλεύει να σταθεί όρθια
Το Οινοποιείο Νικολακόπουλου αποτελεί μια χαρακτηριστική οικογενειακή επιχείρηση της περιοχής. Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος, πέρα από τους τρεις εργαζομένους που απασχολεί, στην καθημερινή λειτουργία συμμετέχουν ενεργά ο ίδιος, ο αδελφός του και τα μέλη των οικογενειών τους.
Η προσωπική αυτή εμπλοκή όλων των μελών της οικογένειας φαίνεται πως αποτελεί και τη μεγαλύτερη δύναμη στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και επαναφοράς της επιχείρησης στην πλήρη λειτουργία της.
Πιθανό αίτιο το βραχυκύκλωμα
Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ηλεκτρολογική βλάβη και συγκεκριμένα για βραχυκύκλωμα.
Ο κ. Νικολακόπουλος επισήμανε ότι η διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αυτοψία από πραγματογνώμονες της ασφαλιστικής εταιρείας.
Το γεγονός ότι η επιχείρηση είναι ασφαλισμένη δημιουργεί πρόσθετες προϋποθέσεις για την οικονομική αποκατάσταση των ζημιών και την ταχύτερη επαναφορά των εγκαταστάσεων.
Το κύμα συμπαράστασης που συγκίνησε την οικογένεια
Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου από το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τη φωτιά.
Όπως ανέφερε, δεκάδες φίλοι, συνεργάτες, κάτοικοι της περιοχής και άνθρωποι που γνωρίζουν την πορεία της επιχείρησης επικοινώνησαν με την οικογένεια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να προσφέρουν βοήθεια.
«Η αγάπη που εισπράξαμε αυτές τις ώρες μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», είναι το μήνυμα που αποτυπώνεται μέσα από τα λόγια του, σε μια περίοδο κατά την οποία η οικογένεια καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας ιδιαίτερα δύσκολης δοκιμασίας.
Παρά τις σημαντικές υλικές ζημιές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, το μήνυμα που εκπέμπει το Οινοποιείο Νικολακόπουλου είναι σαφές: η επιχείρηση παραμένει όρθια, συνεχίζει τη λειτουργία της και κοιτάζει ήδη προς την επόμενη ημέρα, με στόχο να υποδεχθεί κανονικά τη νέα παραγωγική χρονιά.
Διαβάστε σχετικά: Η τοπική κοινωνία στο πλευρό του Τάσου Νικολακόπουλου μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο οινοποιείο
























