Date2

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 00:08:36

rss

αναζήτηση

makripano

Ο καιρός του τριημέρου: Παιχνίδια της βροχής και ήλιος με δόντια



Αλλάξτε μέγεθος

kairos kathdeftera

Ήλιος με δόντια αλλά και… μπόλικη συννεφιά θα είναι τα χαρακτηριστικά του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη την ανατολική Αττική. Δεν αποκλείονται και κάποια μικρά διαστήματα βροχής.

Στην περιοχή της Αναβύσσου το Σάββατο θα κυλήσει με ήλιο και θερμοκρασίες μεταξύ 6 και 13 βαθμών. Την Κυριακή ίσως πρόσκαιρες βροχές από τα βράδυ και μετά να μας χαλάσουν τη διάθεση ενώ η Καθαρά Δευτέρα θα είναι γεμάτη σύννεφα αλλά χωρίς βροχή και με θερμοκρασία ανάμεσα στους 12 και 14 βαθμούς.

Σε Κορωπί και Παιανία το Σάββατο θα κυλήσει με πολύ ήλιο και θερμοκρασία από 4 (νωρίς το πρωί) έως 12 βαθμούς (το μεσημέρι). Την Κυριακή ή έλλειψη ήλιου λόγω της συννεφιάς θα κάνει το κρύο τσουχτερό (7 – 11 βαθμοί) ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής το βράδυ. Η Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινήσει με βροχή η οποία αργότερα θα σταματήσει το κρύο όμως θα παραμείνει έντονο από η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.

Σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη το πρωί του Σαββάτου και παρά τον ήλιο η αίσθηση του κρύου θα αγγίξει τους 3 μόλις βαθμούς παρότι το θερμόμετρο θα δείχνει 6. Το μεσημέρι ο καιρός θα «ζεστάνει» φτάνοντας τους 11 βαθμούς ενώ δεν προβλέπεται βροχή. Η Κυριακή θα κυλήσει χωρίς βροχή αλλά με συννεφιά και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 11 βαθμών αλλά με την αίσθηση του κρύου τις πρωινές ώρες γύρω στους 3-4 βαθμούς. Πιθανότητα βροχής υπάρχει για το βράδυ. Την Καθαρά Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς με τα σύννεφα να κυριαρχούν στον ουρανό.

Στο Μαρκόπουλο ήλιος με δόντια αναμένεται το Σάββατο ενώ την Κυριακή τα σύννεφα θα κυριαρχούν με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά – το μεσημέρι – τους 12 βαθμούς. Η Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει με ασθενή βροχή η οποία στη συνέχεια θα δώσει τη θέση της στη συννεφιά ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 βαθμών Κελσίου. Παρόμοιος αναμένεται ο καιρός και στο Πόρτο Ράφτη με θερμοκρασία έως 2 βαθμούς υψηλότερη.

Στην περιοχή των Σπάτων αναμένεται το περισσότερο κρύο το Σάββατο με θερμοκρασία που θα ξεκινά από τους 3 μόλις βαθμούς – και αίσθηση κρύου στους 0 – το πρωί και θα φθάσει στους 11 το μεσημέρι. Την Κυριακή τα σύννεφα θα κυριαρχούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με το θερμόμετρο να κινείται μεταξύ 4 και 11 βαθμών ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής το βράδυ. Την Καθαρά Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη συννεφιά.

Σε Βούλα και Βάρκιζα το Σάββατο θα ξεκινήσει με πολύ κρύο – 3 βαθμοί θερμοκρασία και 0 αίσθηση του κρύου – που μέχρι το μεσημέρι θα μετριαστεί αφού θα φτάσουμε στους 11 βαθμούς. Την Κυριακή τα σύννεφα θα κυριαρχούν με το θερμόμετρο να «παίζει» μεταξύ 5 και 11 βαθμών Κελσίου ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής το βράδυ. Η Καθαρά Δευτέρα εξάλλου θα είναι πιο…. ζεστή (11 – 13 βαθμούς) με τα σύννεφα όμως να κυριαρχούν στον ουρανό.

Στο Λαύριο η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει – το μεσημέρι – τους 12 βαθμούς με ήλιο όμως καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα (6 – 12 βαθμοί) με πιθανότητα βροχής μετά τις 8 το βράδυ ενώ η Καθαρά Δευτέρα θα κυλήσει με θερμοκρασία που θα φτάσει ακόμη και τους 14 βαθμούς το μεσημέρι αλλά πάντα με συννεφιά.

Στη Ραφήνα τέλος, ήλιος με δόντια θα είναι το χαρακτηριστικό του Σαββάτου. Την Κυριακή η θερμοκρασία, το μεσημέρι, δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς ενώ αναμένεται βροχή το βράδυ. Η Καθαρά Δευτέρα που θα ξεκινήσει με ασθενή βροχή θα είναι γεμάτη σύννεφα στη συνέχεια με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 12 βαθμών το πρωί και 15 το μεσημέρι.

 

Σχόλια