Date2

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 05:51:22

rss

αναζήτηση

makripano

Περιβαλλοντικό έγκλημα: Ο δήμος κόβει παράνομα δένδρα στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά! (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

1dendra

Στην κοπή, χωρίς προηγουμένως να έχουν υπάρξει σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση πολιτών αλλά και αυτοδιοικητικών στελεχών των δύο πόλεων.

Πρόκειται για κοπή ενός κυπαρισσιού στην πλατεία της Παιανίας, ενός πεύκου στη συμβολή των οδών Βας. Φρειδερίκης και Ανθέων και ενός ακόμη πεύκου επί της οδού Καλοκοτρώνη στα Γλυκά Νερά.

Το θέμα τέθηκε αρχικά από τη δημοτική σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α. Πολιτών», Χρυσούλα Σταμπέλου – Μπρούλια.

Η διακεκριμένη γιατρός και γνωστή για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της ζήτησε να μάθει περισσότερα σχετικά με το πώς και το γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση.

Αμέσως μετά κινητοποιήθηκε και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, «Νέα Πολιτεία» του τ. δημάρχου, Σπύρου Στάμου και μάλιστα κατατέθηκε έγγραφο στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του δήμου.

«Στις 12-6-2020 προβήκατε στην αυθαίρετη και παράνομη κοπή δένδρων σε κοινοχρήστους χώρους» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο στο οποίο επισημαίνεται η νομοθεσία που έπρεπε να εφαρμοστεί για την κίνηση αυτή της υπηρεσίας.

Παράλληλα γίνεται λόγος για παράβλεψη της νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα του δήμου ενώ ζητείται και ενημέρωση σχετικά με τα ξύλα που προέκυψαν από την κοπή και πιο συγκεκριμένα από ποιον παραλήφθηκαν και βέβαια την κατάθεση του σχετικού εγγράφου παραλαβής πρωτοκολλημένου από τον δήμο.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει σχετικά με μια ενέργεια «παράνομη» όπως χαρακτηρίζεται από δημοτικούς συμβούλους ενώ γίνεται σαφές ότι τίθενται και ερωτήματα σχετικά με το πού κατέληξε η ξυλεία των συγκεκριμένων δένδρων.

2dendra

3dendra

Σχόλια