Date2

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:43:36

rss

αναζήτηση

makripano

Τί αποφάσισε το δημ. συμβούλιο Παιανίας για τα λύματα της παραλίας Σαρωνικού!



Αλλάξτε μέγεθος

paiania apofasi

Μετά από μια θυελλώδη συζήτηση στην οποία κυριάρχησε το συμφέρον των αγροτών των Μεσογείων, το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας – Γλυκών Νερών αποφάσισε οριακά να αποδεχθεί το αίτημα της ΕΥΔΑΠ και να εγκρίνει την αποδοχή των λυμάτων του παραλίου μετώπου του Δήμου Σαρωνικού από την Παλαιά Φώκαια έως και το Λαγονήσι, στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.

Υπέρ της εισήγησης Μάδη τάχθηκαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι (προέρχονται από τις δύο παρατάξεις  που συνιστούν τη συμπολίτευσης), ένας μόλις κατά και 12 της αντιπολίτευσης ζήτησαν την αναβολή της συζήτησης του θέματος.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη δεδομένου ότι οι κάτοικοί τους στη συντριπτική πλειονότητά τους επιμένουν ότι θα επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς όπου καταλήγει ο αγωγός απορροής των υπολειμμάτων της επεξεργασίας των λυμάτων στο ΚΕΛ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως αν το παραγόμενο προϊόν χρησιμοποιηθεί για την άρδευση του κάμπου των Μεσογείων, σίγουρα η περιβαλλοντική επιβάρυνση της θάλασσας μέσω του αγωγού θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που αρχικά είχε υπολογιστεί.

Διαβάστε σχετικά: Η εισήγηση του δημάρχου Παιανίας για αποδοχή λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου!

Σχόλια