Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 00:47:47

rss

αναζήτηση

makripano

Λαύριο: Κορυφαία στιγμή του κλασικού αθλητισμού το πρώτο διεθνές μίτινγκ ρίψεων σε αστικό περιβάλλον (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

shot lavrio

Πληθαίνουν διαρκώς οι αιτήσεις σχολείων από κάθε γωνιά της Αττικής για συμμετοχή στην πρωτότυπη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στο Λαύριο και έχει να κάνει με τη διάδοση του αθλήματος της σφαιροβολίας.

Πρόκειται για τον διεθνή αγώνα σφαιροβολίας, «Street Shot Put, The Hero» που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηρώων της πόλης και στην οποία θα μετέχουν – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – κορυφαίου σφαιροβόλοι όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και από όλο τον κόσμο.

Για την εκδήλωση αυτή μάλιστα πραγματοποιήθηκε και συνέντευξη τύπου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου όπου όλοι οι συντελεστές μίλησαν για την ευρηματική διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο διεθνές μίτινγκ ρίψεων σε αστικό περιβάλλον με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές στη σφαιροβολία και πολύ σπουδαίους πρωταθλητές από το εξωτερικό, συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ «Μεσόγεια», τον Δήμο Λαυρεωτικής, την Περιφέρεια Αττικής και τους τοπικούς αθλητικούς ομίλους της περιοχής Α.Π.Σ. ΠΑΛΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ και Γ.Σ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Το μίτινγκ είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το βασικό πρόγραμμα των αγώνων θα διαρκέσει δύο ώρες για να συμβαδίσει με τις τηλεοπτικές ανάγκης αναμετάδοσης.

Οι γίγαντες του κλασικού αθλητισμού θα κυνηγήσουν τα όρια για τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2023 με στόχο τους πανευρωπαϊκούς αγώνες της Βουδαπέστης, τη γενική βαθμολογία rankings και ως εκ τούτου ο αγώνας αναμένεται να είναι συγκλονιστικός.

Τα όρια θα ισχύουν κανονικά για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σιλέσια στην Πολωνία, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσμου της Φινλανδίας, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη, Ουγγαρία.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και θα συναγωνιστούν ξένους αθλητές στις κατηγορίες των εφήβων - νεανίδων, νέων, ανδρών και γυναικών από πέντε ευρωπαϊκά κράτη σε αστικό περιβάλλον για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αρχιτεκτονική κληρονομιά που περιλαμβάνει παραδοσιακά κτίρια του 19ου αιώνα, με μοναδική λαογραφική, κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία που προσδιορίζει την ιστορία της πόλης και μοναδικές εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο βουλευτής της ΝΔ στην Ανατ. Αττική και μέλος του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Οικονόμου, αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, γραμματέας ο παγκόσμιος πρωταθλητής και μέλος του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ, Χάρης Παπαδιάς και μέλη αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου και της Περιφέρειας.

Ένα από αυτά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Ζαγουρής μίλησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη για την όλη διοργάνωση αλλά και για τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν στην τοπική κοινωνία:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια