Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 11:29:51

rss

αναζήτηση

makripano

Βάρκιζα-Τραγική ειρωνεία: Αυτοκτόνησαν με ένα γερμανικό λούγκερ



Αλλάξτε μέγεθος

 

varkiza aftoktonia

Η πρωτοφανής και όπως αποδεικνύεται «αιματηρή» οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις οικονομικές απώλειες και τις κοινωνικές αναταραχές, έχει δημιουργήσει και ένα απίστευτο κύμα αυτοκτονιών.

Η λεγόμενη «εθνική κατάθλιψη» που τσακίζει τον ελληνικό λαό, οδηγεί μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην έσχατη λύση: την αυτοκτονία. Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βάρκιζα αποτελεί απότοκο αυτής της κατάθλιψης. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι ένας 91χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του παίρνοντας μαζί του και την 81χρονη γυναίκα του για να μην επιβαρύνει άλλο τα παιδιά του. Κανείς στην όμορφη γειτονιά της Βάρκιζας δεν μπορούσε να διανοηθεί τι κρυβόταν πίσω από την πόρτα του διαμερίσματος του πέμπτου ορόφου στην οδό Απόλλωνος 17.
Έφυγαν αθόρυβα σχεδόν αγκαλιά αφού η κόρη τους, τους βρήκε στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της. Τη γυναίκα ξαπλωμένη με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο και τον άνδρα της στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι με μια σφαίρα στον δεξιό κρόταφο. Ήταν σαφές τι είχε γίνει. Ο άνδρας πυροβόλησε τη σύζυγο και τέλος έβαλε τέλος και στη δική του ζωή με ένα γερμανικό πιστόλι τύπου luger από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η αστυνομία που έφθασε λίγο μετά τη μακάβρια ανακάλυψη δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να πιστοποιήσει το γεγονός της αυτοκτονίας ουσιαστικά των δύο ανθρώπων.
Το σημείωμα που άφησαν στα παιδιά τους αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως καταδίκη του πολιτικού συστήματος και των μεθοδεύσεων των τελευταίων χρόνων. «Δε θέλουμε να σας κουράζουμε, να μην γινόμαστε βάρος σε εσάς», έγραψαν. Και μάλιστα για να μην ταλαιπωρήσουν κανένα έστω και μετά θάνατο διευκρίνιζαν ότι όλα τα οικονομικά και περιουσιακά ζητήματα είναι τακτοποιημένα. Ήθελαν να είναι εντάξει μέχρι το τέλος που όμως άλλοι αποφάσισαν γι' αυτούς. Και μια τραγική ειρωνεία: Η γυναίκα είχε γιορτάσει ανήμερα του Αγίου Νικολάου τα γενέθλιά της!

Στη φωτογραφία το σπίτι όπου διέμενε και άφησε την τελευταία του πνοή το ζευγάρι. 

Σχόλια