Date2

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 20:14:39

rss

αναζήτηση

makripano

«Συγκοινωνούντα δοχεία» οι ανήλικοι παραβατικοί του Κορωπίου με αυτούς της Βάρκιζας και της ΓλυφάδαςΑλλάξτε μέγεθος

anilikoi koropi

Η πρόσφατη σύλληψη ενός 15χρονου αγοριού που κατατρομοκρατούσε συνομηλίκους του σε σχολείο του Κορωπίου αλλά και εκτός αυτού, έφερε στο φως της επικαιρότητας, τη δράση συμμοριών ανηλίκων αλλά και τη σχέση τους με αντίστοιχες συμμορίες άλλων περιοχών των νοτίων προαστίων.

Το notioanatolika.gr αποκαλύπτει σήμερα, με βάση πληροφορίες από πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συγκοινωνούντα δοχεία στην παραβατικότητα ανηλίκων.

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, οι ανήλικοι παραβατικοί του Κορωπίου διατηρούν σχέσεις με «συναδέλφους» τους στη Βάρκιζα.

Η δράση των πρώτων εξελίσσεται κυρίως σε περιοχές του Κιτσίου αφού το Γυμνάσιο της περιοχής είναι σχετικά απομονωμένο από τον αστικό ιστό της πόλης του Κορωπίου και αυτό «βοηθά» ώστε να κινούνται πιο άνετα και ανεξέλεγκτα.

Τα παιδιά που εμπλέκονται στις παραβατικές αυτές δραστηριότητες προέρχονται, κατά μείζονα λόγο, από οικογένειες της περιοχής οι οποίες κάθε άλλο παρά διαλυμένες μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως επεσήμαναν στο notioanatolika.gr στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν όμως φτάνει η Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, τα παιδιά αυτά μετακινούνται στη Βάρκιζα όπου είναι το άλλο «κέντρο» και εκεί συναγελάζονται με συνομηλίκους τους από την παραλιακή αυτή περιοχή.

Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνονται για αναζήτηση παρέας αλλά και «περιπετειών» είτε προς την κεντρική πλατεία της Βούλας, είτε προς αυτή της Γλυφάδας (εκεί που βρίσκεται και η εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου), η οποία αποτελεί και το βασικό σημείο συγκέντρωσης παραβατικών ανηλίκων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις δύο αυτές πλατείες (Βούλας και Γλυφάδας) καταγγέλλονται διαρκώς παραβατικές ενέργειες ομάδων ανηλίκων όχι μόνο σε βάρος συνομηλίκων τους αλλά ακόμη και ηλικιωμένων ανθρώπων οι οποίοι έκαναν το… λάθος να περάσουν από εκεί.

Όπως παρατηρούν οι αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συμμορίες αυτές αφού δεν υπάρχει προληπτική αστυνόμευση στις διάφορες περιοχές δεδομένου ότι τα αστυνομικά τμήματα – κυρίως δε τα Τμήματα Ασφαλείας- δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις δραστηριότητες των ανηλίκων.

Ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία, ουσιαστικά δηλαδή από το 2019, η απογύμνωση των τοπικών αστυνομικών τμημάτων από προσωπικό, στέρησε τη δυνατότητα από τα εναπομείναντα στελέχη να γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στις γειτονιές των περιοχών που κατ’ ευφημισμό αστυνομεύουν.

Έτσι οι παρεμβάσεις της ΔΙ.ΑΣ. προφανώς και δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας ανηλίκων που πλέον έχουν εξελιχθεί σε μία καθημερινή μάστιγα.

Παρόμοιες δε καταστάσεις συγκέντρωσης ανηλίκων που ρέπουν προς την παραβατικότητα έχουν εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως για παράδειγμα στην Κηφισιά όπου και εκεί τα φαινόμενα βίας μεταξύ τους βλέπουν συχνά πυκνά το φως της δημοσιότητας.

Και βέβαια σοβαρή ευθύνη φέρουν και τα οικογενειακά περιβάλλοντα των ατόμων αυτών τα οποία δείχνουν είτε να έχουν πλήρη άγνοια για τις δραστηριότητες των βλασταριών τους, είτε να μην ενδιαφέρονται για αυτές.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια