Date2

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 12:36:50

rss

αναζήτηση

makripano

Κόμμα «ΝΙΚΗ» στην Ανατ. Αττική: Κάν’ το όπως η ΚωνσταντοπούλουΑλλάξτε μέγεθος

niki anattiki

Το ενδεχόμενο το κόμμα «ΝΙΚΗ» να ξεπεράσει το όριο του 3% πανελλαδικά και να εκλέξει βουλευτές στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έβαλε σε δεύτερες σκέψεις την ηγεσία του.

Έτσι ο πρόεδρός του Δημ. Νατσιός και τα μέλη της διοίκησής του («Ομαιχμία» ονομάζεται) αποφάσισαν να λειτουργήσουν όπως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και να διαφοροποιήσουν τις λίστες τους σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση όπως προέκυψε από τη σταυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Εφόσον η «ΝΙΚΗ» μπει στη Βουλή, η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι μία από αυτές που θα «δώσει» βουλευτή στο κόμμα αφού συνολικά εκλέγονται 12.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου η «ΝΙΚΗ» έλαβε 5.974 ψήφους ή ποσοστό 2,34%.

Το ψηφοδέλτιο περιλάμβανε έξι υποψηφίους και σε αυτό είχε πρωτεύσει η κα Αρετή Αθανασίου με 2.479 σταυρούς, δεύτερη είχε έλθει η κα Σοφία Λεβέντη με 2.190 σταυρούς και ακολούθησαν οι Μαρία Οικονομάκου (2.121 σταυροί), Κωνσταντίνος Ψαρράς (1.593 σταυροί), Θεόδωρος Τζανάκης (1.444 σταυροί) και Φώτης Λυμπούσης (1.435 σταυροί).

Όμως τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην πρώτη θέση της λίστας τοποθετήθηκε ο δικηγόρος κ. Τάσος Οικονομόπουλος ο οποίος τον Μάιο ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα και είχε έλθει δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης (συγκέντρωσε 3.632). Πάντως έχει σχέση με την Ανατ. Αττική αφού το χρονικό διάστημα 2007-2010 είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Θρακομακεδόνων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Οικονομόπουλος είναι μέλος της «Ομαιχμίας» του κόμματος όπως ονομάζεται το κορυφαίο διοικητικό όργανό του.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν η πρώτη των εκλογών της 21ης Μαΐου, Αρετή Αθανασίου υποβιβάστηκε όχι στη δεύτερη αλλά στην τρίτη θέση ενώ από το ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών αφαιρέθηκαν και άλλοι υποψήφιοι, παρότι η λίστα της 25ης Ιουνίου περιλαμβάνει οκτώ υποψηφίους ενώ στης 21ης Μαΐου είχε έξι.

Στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου τη δεύτερη θέση είχε καταλάβει η κα Σοφία Λεβέντη η οποία όμως δεν βρίσκεται στη λίστα της 25ης Ιουνίου. Αντικαταστάθηκε από τον σύμβουλο επιχειρήσεων κ. Δημήτρη Χιωτακάκο, ο οποίος είναι επίσης μέλος της «Ομαιχμίας».

Θεωρείται ο… Πιερρακάκης της «ΝΙΚΗΣ» αφού ως διδάκτορας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει ασχοληθεί με την ψηφιακή διακυβέρνηση, όπως αναφέρει το επίσημο βιογραφικό του.

Και η τρίτη των εκλογών της 21ης Μαΐου, κα Μαρία Οικονομάκου, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφού τη θέση της κατέλαβε η κα Αθανασίου.

Άλλο ένα νέο πρόσωπο του ψηφοδελτίου είναι η κα Ελένη Καρφή που όμως τοποθετήθηκε στην όγδοη και τελευταία θέση.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στην πρώτη και δεύτερη θέση των εκλογών της 21ης Μαίου - τις οποίες κατέλαβαν γυναίκες - αυτές αντικαταστάθηκαν από άνδρες!

Τί είναι η «Ομαιχμία»

Η «Ομαιχμία» είναι αυτό που σε κάποιο άλλο κόμμα θα ονομαζόταν «Πολιτικό Γραφείο». Απαρτίζεται από 29 μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της «ΝΙΚΗΣ», Δημήτρη Νατσιού.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα του κόμματος η «Ομαιχμία» αποτελεί την «Εμπροσθοφυλακή που αναλαμβάνει τη δημόσια εκπροσώπηση των θέσεών της, αποτελείται από "πολλές αιχμές" μαζί, την "Ομαιχμία" - ένας υπέροχος όρος του Θουκυδίδη. Η Ομαιχμία συστρατεύει στην πρώτη γραμμή ανθρώπους που ζουν έμπρακτα τις αξίες της Νίκης.

Σε αντίθεση με έναν "σωτήρα", η Ομαιχμία δε σπάζει, δε στομώνει, δε στραβώνει, δεν αλλάζει πορεία. Πορεύεται με ομοψυχία, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, με βλέμμα στραμμένο σε έναν αντικειμενικό σκοπό, σε έναν προορισμό. Μεγαλώνει και συστρατεύει διαρκώς και περισσότερους - χωρίς να αφήνει χώρο σε φιλόδοξους πολιτικάντηδες με προσωπικές ή επιχειρηματικές ατζέντες».

1anastasios oikonomopoulos 2dimitris xiotakakos

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια