Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:43:53

rss

αναζήτηση

makripano

Στ. Παπασταυρόπουλος: Δέχθηκα οχλήσεις από κομματικούς επειδή δημοσιοποίησα το πρόβλημα στο Κ.Υ. Λαυρίου (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

lavrio oxliseis

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν ορισμένοι «γαλάζιοι» κομματικοί εξαιτίας της δημοσιοποίησης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου και τον κίνδυνο που διέτρεξε να μην είναι σε θέση να στελεχώσει τις εφημερίες του, προχώρησε ο συντονιστής διευθυντής του, Σταύρος Παπασταυρόπουλος.

Μιλώντας στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Παπασταυρόπουλος ανέφερε πως από τη στιγμή που έκανε γνωστό με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στο Κ.Υ., δέχθηκε κριτική από στελέχη της ΝΔ, όχι όμως από αυτά της ΔΗΜΤΟ Λαυρεωτικής, για όσα δημοσιοποίησε.

Πάντως το γεγονός ότι το θέμα πήρε έκταση, ανάγκασε και βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να καταθέσουν σχετικές ερωτήσεις – στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου – προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε εξηγήσεις από την αρμόδια ΔΥΠΕ.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί η άμεση αποστολή στο Κ.Υ. Λαυρίου επτά ιατρών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

Ο κ. Παπασταυρόπουλος έκανε σαφές ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πρόσκαιρα – έως δηλαδή το τέλος Ιανουαρίου – όμως αν δεν προχωρήσει το υπουργείο σε δραστικές κινήσεις με την πρόσληψη μονίμων ιατρών αλλά και επικουρικών στο Κέντρο, θα επανεμφανιστεί από τον Φεβρουάριο και μετά.

Όπως δε τόνισε, σημαντική είναι η βοήθεια που παρείχε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου το οποίο άμεσα κινητοποιήθηκε και έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο όλο θέμα με παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Κ.Υ. όσο και στα γραφεία της ΔΥΠΕ στους Αμπελοκήπους.

Ίσως μάλιστα να μην ετίθετο προς συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής αν δεν υπήρχε παρέμβαση στελεχών του Ε.Κ..

Πάντως τελικά και το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε σε συγκεκριμένη απόφαση τονίζοντας μάλιστα ότι ο δήμος θα συμβάλει αποφασιστικά με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και σίτισης των γιατρών που θα μετακινηθούν στο Λαύριο για τις ανάγκες του Κ.Υ., γεγονός το οποίο επίσης επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς και είχε προαναγγείλει, στις αρχές της εβδομάδας, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα υγείας, Κωνσταντίνος Άμαντος.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το Κέντρο Υγείας Λαυρίου δεν θα παραμείνει χωρίς ιατρικό προσωπικό και οι εφημερίες του θα διεξαχθούν κανονικά καθ’ όλο τον Ιανουάριο, ενώ πλέον πληθαίνουν οι ελπίδες ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. :

Ακούστε παρακάτω όλα όσα δήλωσε σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τη στελέχωση του Κ.Υ., ο διευθυντής – συντονιστής του Στ. Παπασταυρόπουλος στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια