Date2

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 04:02:45

rss

αναζήτηση

makripano

Διευκρινίσεις Αλ. Κολιαβασίλη για το θέμα της αποζημίωσης των συκοπαραγωγών του ΜαρκοπούλουΑλλάξτε μέγεθος

sikoparagog epistoli

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατες αποζημιώσεις των συκοπαραγωγών του Μαρκοπούλου, προχώρησε με ανοικτή επιστολή του ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου, Αλέξανδρος Κολιαβασίλης.

Οι διευκρινίσεις θεωρήθηκαν αναγκαίες μετά τα όσα ανέφερε στη διάρκεια εκδήλωσης σύμπραξης της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και υποψήφιου βουλευτή Ανατ. Αττικής, Στέλιου Πέτσα, την περασμένη Τετάρτη στο Μαρκόπουλο, ο δήμαρχος Κώστας Αλλαγιάννης.

Τότε ο κ. Αλλαγιάννης στο τέλος της ομιλίας του έσπευσε να δηλώσει: «Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης υπέγραψε τις αποζημιώσεις των συκοπαραγωγών της περιοχής μας. Μια θετική εξέλιξη για την οποία όλοι τρέξαμε», προκαλώντας εύλογες απορίες για το ποιοι «όλοι» έτρεξαν αφού οι συκοπαραγωγοί γνώριζαν ύστερα και από σχετικές ανακοινώσεις τόσο του αντιπροέδρου του Αγροτικού Σθυνεταιρισμού όσο και του βουλευτή Αν. Αττικής, Β. Οικονόμου.

Μάλιστα η αναστάτωση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της δήλωσης του κ. Αλλαγιάννη ανάγκασε τον δήμαρχο Μαρκοπούλου, την επόμενη ημέρα να την ανασκευάσει.

Ο κ. Αλέξανδρος Κολιαβασίλης στη διευκρινιστική ανοικτή επιστολή του, ανέφερε τα εξής:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους φίλους αγρότες της πόλης μας σχετικά με την τελευταία αποζημίωση των συκοπαραγωγών που εξασφάλισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαρκοπούλου.

Το διάστημα Φλεβάρη-Μάρτη 2021 αλλεπάλληλοι παγετοί έπληξαν τον κάμπο περιμετρικά της πόλης του Μαρκόπουλου και οι συκιές μας είχαν μόλις πετάξει τα πρώτα μικρά φύλλα. Η καταστροφή ήταν ομολογουμένως μεγάλη και τότε, με την ιδιότητα του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου κάλεσα σε συνεργασία με τον δήμο, όπως πάντα γίνεται, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση της ζημιάς. Το κλιμάκιο πρόκρινε 38 δικαιούχους συκοπαραγωγούς για αποζημίωση λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που διαπίστωσε.

Στη συνέχεια και για 18 μήνες υπήρξαν από πλευράς μας συνεχείς συναντήσεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο, με ταυτόχρονες συνεντεύξεις, αρθρογραφώντας ή ραδιοφωνικά, σε όλα τα αγροτικά site πανελλαδικά.

Ιδιαίτερο και συνεχές ήταν το ενδιαφέρον όλο αυτό τον καιρό του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και του επιτελείου του. Επίσης ο βουλευτής, κ. Βασίλης Οικονόμου παρευρέθηκε σε συνάντηση στον ΕΛΓΑ μαζί μας. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο.

Όλες όμως οι μελέτες και τα υπομνήματα που απαιτήθηκαν αλλά και οι καθημερινές πιέσεις ήταν αποκλειστικά προϊόν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου, ήταν προϊόν εμάς των εθελοντών αγροτών που γνωρίζουμε τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής μας και είμαστε οι καθ’ ύλη αρμόδιοι να τα επιλύσουμε. Ο δήμαρχος Κ. Αλλαγιάννης με τον Αντιδήμαρχό του Δ. Κολιαβασίλη ήταν παρόντες μόνο σε μία συνάντηση σε διάστημα 18 μηνών!

Έτσι λοιπόν η αποζημίωση συνολικού ύψους 207.000 ευρώ θα πιστωθεί τελικά στους δικαιούχους. Ήδη το Πάσχα του 2020 είχαμε εξασφαλίσει άλλη μια σημαντική αποζημίωση για τους συκοπαραγωγούς για την απώλεια εισοδήματος λόγω έλλειψης αεροπορικών πτήσεων από την πανδημία.

Από τη θέση πλέον του Αντιπροέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου θέλω να ευχηθώ σε καλή μεριά στους δικαιούχους και ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο μέχρι την τελική ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων, που δικαιούται ο Μαρκοπουλιώτης Αγρότης».

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια