Date2

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 22:53:19

rss

αναζήτηση

makripano

Μέρες ραδιοφώνου για τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων στον «Αθήνα 9,84»!



Αλλάξτε μέγεθος

athina984 1

Μια ολοδική της εκπομπή με θέμα τη «Θέση της Γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο», ηχογράφησε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 η συντακτική ομάδα της εφημερίδας του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων, «Ψηφιακή Πένα»!

Τα παιδιά ηχογράφησαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, αφού προηγουμένως είχαν προετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια και ενθουσιασμό το υλικό τους, είχαν επιλέξει τις μουσικές τους και παρουσίασαν μια εκπομπή διαμάντι στο πλαίσιο της ενότητας του σταθμού «Το Τετράδιο», που επιμελείται ο Πάνος Καββαδάς.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές αναφέρθηκαν στα έμφυλα στερεότυπα, στην ισότητα των φύλων και στην έννοια του φεμινισμού και διατύπωσαν τον προβληματισμό τους για τις γυναικοκτονίες, την πατριαρχία, τα διπλά στερεότυπα και τη θέση της γυναίκας σε πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την εκπομπή κατά τη νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο 2024, ημέρα Σάββατο, στη ζώνη 1-2 το μεσημέρι, σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί.

Τη δράση των παιδιών χαιρέτησε με ενθουσιασμό ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου:

«Ο Δήμος Σαρωνικού στέκεται με κάθε πρόσφορο τρόπο στο πλευρό των παιδιών που πιστεύουν στην αξία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας αλλά και στο πλευρό των δασκάλων που εμπράκτως προσπαθούν να εμφυσήσουν αυτές τις αρχές στα παιδιά».

Σημειώνεται ότι πριν μπουν στο στούντιο για τη μαγική εμπειρία της ηχογράφησης, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού όπου πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία του και τη συνολική προσφορά του στην ενημέρωση των πολιτών.

Συντονίστριες της ενδιαφέρουσας δράσης ήταν οι καθηγήτριες κυρίες Μπάρλου και Παπαλεξανδρή ενώ η λυκειάρχης κα Γώγου υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια!

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια