Date2

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:14:22

rss

αναζήτηση

makripano

Άλκ. Παπαδογεωργή: Η Σαρωνίδα πρέπει να γίνει ανθρώπινη και ζωντανή (Συνέντευξη)Αλλάξτε μέγεθος

papadog foto

Την απόφασή της να συστρατευθεί με τον υποψήφιος δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Ξεκινάμε» Δημήτρη Παπαχρήστου ενόψει της επικείμενης μάχης των δημοτικών εκλογών εξήγησε σε συνέντευξή της στο notioanatolika.gr, η τέως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σαρωνίδας.

Η κα Παπαδογεωργή αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα προσφορά της στην περιοχή όπου ζει τα τελευταία 23 χρόνια αλλά και τις προοπτικές για την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε τη ψήφο των συνδημοτών σας για την εκλογή σας στο τοπικό συμβούλιο της Σαρωνίδας;

Το 2006 κάνοντας μια εργασία για την ΑΚΤΟ, για κατασκευή περιπτέρου έκθεσης ελαιολάδου, σε κάποιο σημείο τοπικό, απευθύνθηκα στην τότε Κοινότητα Σαρωνίδας με πρόεδρο τον Παντελή Γεωργόπουλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε ευχαρίστως και αργότερα με προέτρεψε ως νέο άτομο με ενδιαφέρον για τα προβλήματα της περιοχής μου, να λάβω μέρος στα κοινά του τόπου μας, πράγμα το οποίο και δέχτηκα με χαρά. Έτσι το 2019 στην τρίτη εκλογική προσπάθειά μου εκλέχτηκα μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου μας. Τον Αύγουστο του 2020 αντικατέστησα τον προηγούμενο πρόεδρο, μετά την παραίτησή του και έμεινα μέχρι τον Απρίλη 2023, όπου και αποχώρησα λόγω νομοθεσίας εκλογικής. Αυτό που με ενδιέφερε εξαρχής ως κάτοικος, ήταν η Σαρωνίδα όπου ήρθα συνειδητά να κατοικήσω. Τα απλά προβλήματα, αλλά συγχρόνως και τόσο σημαντικά, που διογκώθηκαν μετά τη μετατροπή μας σε δήμο. Με νοιάζει ο Δήμος Σαρωνικού, αλλά συγκεκριμένα η Σαρωνίδα στην οποία και κατοικώ.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της κοινότητας Σαρωνίδας και πως πιστεύετε ότι θα αντιμετωπιστούν;

Στη Σαρωνίδα τα 23 χρόνια που κατοικώ μόνιμα, τα προβλήματά της με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχουν αλλάξει. Απλά έχουν ιδιαίτερα διογκωθεί μετά το 2010 και αφορούν την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Ενδεικτικά το σοβαρό θέμα της καθαριότητας, οι διακοπές ρεύματος, το πρόβλημα της ύδρευσης, ιδιαίτερα στο Πανόραμα Σαρωνίδας που είναι αλληλένδετα και η έλλειψη προμήθειας γεννητριών που θα βοηθήσει, η μη ύπαρξη Γυμνασίου, ο μη εξωραϊσμός και η μη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, της κεντρικής λεωφόρου και άλλων πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, των παιδικών χαρών, η ανυπαρξία χώρου δημόσιου παρκινγκ, η έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας και δημοτικής αστυνομίας. Δεν υπάρχει με άλλα λόγια, η πρέπουσα ποιότητα ζωής για μεγάλους και μικρούς. Και αλλοίμονο πια, είμαστε στο 2023. Σε αυτά όλα η παράταξή μας θέλει να δώσει λύσεις. Με οργάνωση, μεθοδικότητα χρήση της τεχνολογίας και ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η σωστή αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος της καθαριότητας, με πράσινο σημείο στην Κοινότητα μας, αντικατάσταση των φθαρμένων μηχανημάτων και προσθήκη νέων, με αναδιαμόρφωση των κάδων, δωρεάν κάδους κομποστοποίησης, τεσσάρων ρευμάτων ανακύκλωσης, ραντεβού για την αποκομιδή και τετραψήφιο νούμερο σωστής εξυπηρέτησης, θα βελτιώσουν την κατάσταση και θα επιτύχουν σε βάθος δύο ετών μείωση κόστους 20% εξοικονομώντας πόρους για να τους χρησιμοποιήσουμε αλλού, αλλά και μείωση δημοτικών τελών.

Η εσωτερική συγκοινωνία με μικρά λεωφορεία για σύνδεση με το μετρό Κορωπίου, οι έξυπνες στάσεις και η δημιουργία ειδικού application, μια υπηρεσία οδοποιίας που θα ενώνει την Τεχνική Υπηρεσία με αυτή της Ύδρευσης για τη μείωση των λακκουβών, υπηρεσίες του δήμου που θα λειτουργούν για τον πολίτη και δε θα τον συνδέουν με την ξεπερασμένη πια μεσολάβηση των αυτοδιοικητικών, θα κάνουν την αλλαγή προς το καλύτερο.

Το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους Τρίτης Ηλικίας με θέματα άνοιας με κατάλληλη γραμμή ενημέρωσης, ένας γιατρός σε κάθε ΚΑΠΗ, η ανάπλαση και η φύλαξη των αθλητικών μας χώρων (πρόβλημα στη Σαρωνίδα, σημαντικό), η δημιουργία υπαίθριων χώρων άθλησης, η σωστή μέριμνα για τα αδέσποτα που είναι αρκετά και στη Σαρωνίδα, θα φέρουν την αναβάθμιση στην περιοχή μας.

Η συνέχιση της μελέτης για το Γυμνάσιό μας και η ολοκλήρωσή της, η ενεργειακή αναβάθμιση με φωτοβολταϊκά των σχολείων μας, θέσεις παρκινγκ για ΑμεΑ και ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης προσβασιμότητας, η μελέτη προμήθειας γεννητριών για το Πανόραμα, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η τήρηση για την αποχέτευση της ψηφισμένης απόφασης για σύνδεση με το ΚΕΛ Παιανίας - Κορωπίου και η επικαιροποίηση των σχετικών μελετών και της κατασκευής εσωτερικών δικτύων, η σωστή αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος των χρήσεων γης, η σύσταση Λιμενικού Ταμείου, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε ως δήμος ήπια αισθητικά στο παραλιακό μας μέτωπο π.χ. στο μονοπάτι της Σαρωνίδας και η καθαριότητα των παραλιών με κλιμάκια, θα αλλάξουν το τοπίο προς το καλύτερο.

Τέλος η ανοικτή διαβούλευση με τους δημότες για σοβαρά θέματα, οι νέες μέθοδοι διοίκησης και η απεμπλοκή των αιρετών από θέματα υπηρεσιακά, θα βελτιώσουν θεαματικά τη ζωή μας στη Σαρωνίδα.

Τι σας οδήγησε να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Παπαχρήστου;

Είναι η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω. Ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά. Η επιλογή μου να συμπορευτώ με το Δημήτρη Παπαχρήστου και την ομάδα του, έγινε μετά από πολύ σκέψη. Ο Δημήτρης είναι ένα άτομο που έχει αφιερώσει χρόνια από τη ζωή του, για τα κοινά. Είναι ένα άτομο πανεπιστημιακά μορφωμένο με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση, με γνώσεις, πυγμή, εντιμότητα, οργανωτικότητα, με όρεξη για δουλειά, όραμα και ενσυναίσθηση. Είδα σε εκείνον κάτι το διαφορετικό, κάτι το φωτεινό, το ελπιδοφόρο, το προσγειωμένο και το ενωτικό. Επίσης είναι πια καιρός να μπούν νέα άτομα με νέες ιδέες, με εμπειρία, ακομμάτιστα, χωρίς προσωπικό συμφέρον.

Η αντίληψη «έχω φίλο τον υπουργό» ή «είμαι της κυβέρνησης», είναι ξεπερασμένη πια και μόνο ως τροχοπέδη μπορεί να λειτουργήσει. Η συνεργασία της Κοινότητας με το Δήμο που προτείνει, θεωρώ ότι είναι η λύση. Ο πρόεδρος θα πρέπει να πάψει πια να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και να αναλάβει αρμοδιότητες. Η συστηματική δουλειά και η επιστημονική κατάρτιση, θα φέρουν αλλαγή σελίδας στον δήμο μας, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Αυτές οι εκλογές για την περιοχή μας, θεωρώ ότι είναι οι πιο κρίσιμες στα τόσα χρόνια που κατοικώ εδώ.

Γιατί η κοινότητα Σαρωνίδας να ψηφίσει την Άλκηστη Παπαδογεωργή;

Η Κοινότητα της Σαρωνίδας θεωρώ ότι με στήριξε και με τίμησε από την πρώτη φορά που πήρα μέρος σε εκλογές πριν από 22 χρόνια. Ο κόσμος μού έδωσε τη δυνατότητα να ανεβώ το πρώτο σκαλί στην προσπάθεια μου και να συνεχίσω. Αυτό τον κόσμο ως πρόεδρος προσπάθησα να τιμήσω, ούσα κοντά του κάθε φορά που μου ζητήθηκε η επίλυση κάποιου προβλήματος.

Προσπάθησα να είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες. Στα συμβούλια τέθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η υπογειοποίηση της πρώτης εισόδου στα Γαλανέικα για την αποσυμφόρηση της πόλης, ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και προτάθηκε από εμένα η χρήση του Ερασίνειου Νοσοκομείου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως της ανακύκλωσης, της βελτίωσης της παραλίας μας, το θέμα του αστικού λεωφορείου και ζητήθηκε από εμένα γι’ αυτό συνεργασία με την Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας. Τέθηκαν θέματα ονοματοθεσίας, σηματοδοσίας και τόσα άλλα. Δόθηκε έμφαση στον έγκαιρο καθαρισμό πάρκων και σε αιτήματα πολιτών που καθυστερούσαν χρόνια. Έγιναν έντονες προσπάθειες στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την Περιφέρεια, για τον φωτισμό και τη συντήρηση των διαβάσεων με θετικά αποτελέσματα. Τέλος συνετέλεσα στην ύπαρξη μελέτης για την υλοποίηση μιας ιδέας μου, για την κατασκευή υπαίθριων κερκίδων στο Πανόραμα Σαρωνίδας.

Για όλα αυτά ζητώ την ψήφο του κόσμου, ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Θέλω πραγματικά να συμβάλω σε μια ποιότητα ζωής καλύτερη, τόσο για τους νέους ανθρώπους, όσο και για τους μεγαλύτερους.

Η Σαρωνίδα πρέπει να γίνει ανθρώπινη και ζωντανή. Έχω μάθει κρυστάλλινα να πορεύομαι και έτσι θα συνεχίσω.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια