Date2

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 12:21:32

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Εξώδικο Μάδη κατά Στάμου για τα χαμένα 5.500.000 ευρώ των εισφορών (Έγγραφο)Αλλάξτε μέγεθος

stamou madis

Για συκοφαντία και ψεύδη κατηγορεί τον κ. Σπύρο Στάμου ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μέσω εξωδίκου.

Αφορμή προηγούμενο εξώδικο του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πολιτεία» με το οποίο επιχείρησε ένα σαμποτάρει κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τις δικές του ευθύνες.

Ο δήμαρχος Παιανίας κατηγορεί τον προκάτοχό του για ύστατη προσπάθεια να αποκρύψει από τους δημότες και τους κατοίκους της Νότιας Γειτονιάς στα Γλυκά Νερά τα αποτελέσματα της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρεται στην κακοδιαχείριση επί Στάμου καθώς όπως προκύπτει από τον έλεγχο αγνοούνται περίπου 5.500.000 ευρώ από εισφορές των κατοίκων που θα έπρεπε να έχουν γίνει έργα.

Ο Δήμαρχος Παιανίας στο εξώδικό του αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση σημειώνοντας:

- Την 01.03.2021 γνωστοποιήθηκε η προσφυγή των πολιτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στον Δήμο Παιανίας και τον εισαγγελέα ενώ εκλήθησαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προβούν σε ενέργειες

- Την 14.07.2022 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για του Δήμου Παιανίας σας κάλεσε σε απολογία (αρ. εμπ.55). Η κλήση σας επιδόθηκε την ίδια μέρα όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο.

- Την 09.08.2022 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέστειλε αντίγραφο του φακέλου σας, ο οποίος σας επιδόθηκε την 17.08.2022, ημέρα που πρωτοκολλήθηκε.

- Την 23.08.2022 σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υποβάλλατε υπόμνημα ενώπιόν της.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 07.09.2022 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρέπεμψε τον πειθαρχικό φάκελο στο Πειθαρχικό συμβούλιο όπου εκκρεμεί η λήψη απόφασης.

Με το εξώδικο ο δήμαρχος Παιανίας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Στάμου περί ψευδών παραθέτοντας επίσημα έγγραφα της ανεξάρτητης αρχής αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τι υποστήριξε ο κ. Στάμου

Στη συνεδρίαση της 29ης Αυγούστου, οπότε και συζητήθηκε το θέμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και των παραλείψεων Στάμου, ο τέως δήμαρχος παρενέβη με εξώδικο στο οποίο ισχυριζόταν πως επρόκειτο για συκοφαντίες.

Το περιεχόμενο του εξωδίκου μετέφερε στη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Στάμου, Δημήτρης Ανδρέου.

Ο κ. Στάμου υποστήριξε σε αυτό πως η «αναφορά για δήθεν κλήση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έρχεται σε συνέχεια των ισχυρισμών σας ότι θα ενημερώσετε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας για κάποια δήθεν κλήση μου για πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος μου».

Στο εξώδικο, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει επέλεξε να αναφερθεί και σε δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση.

Συνέχισε δε επικαλούμενος έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας υποστηρίζοντας πως «υφίσταται προ ενός έτους και είναι άσχετο με την κλήση μου ενώπιον του αρμοδίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αττική».

Ο τέως δήμαρχος προφανώς αναφέρεται στην κλήση του για απολογία λόγω των ανεφάρμοστων όπως αποδείχθηκε εναλλακτικών προτάσεων που άφησαν τον Δήμο Παιανίας χωρίς προϋπολογισμό μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Για την ίδια υπόθεση είχαν κληθεί σε απολογία όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η συνέχεια του εξωδίκου όπως αναγνώσθηκε από τον κ. Ανδρέου:

«Οφείλετε να απέχετε από κάθε ενέργεια αναπαραγωγής συκοφαντικών ισχυρισμών δια της ανάγνωσης εγγράφων με άσχετο περιεχόμενο όπως αυτά που αναφέρατε».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έγγραφα που αναγνώσθηκαν στη συνεδρίαση ήταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αφορούσαν αποκλειστικά την υπόθεση των εισφορών και των περίπου 5.500.000 ευρώ.

Στην ίδια γραμμή όμως στην εν λόγω συνεδρίαση κινήθηκε και ο κ. Ανδρέου κάνοντας λόγο για ψέματα σημειώνοντας ότι «δεν έχει καλέσει κανένα πειθαρχικό τον κ. Στάμου».

Επί της ουσίας ο δημοτικός σύμβουλος διέψευσε τον επικεφαλής του ο οποίος είχε ομολογήσει με το εξώδικο την κλήση του σε απολογία… αν και για άλλη υπόθεση.

eksodiko1 censored

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια