Date2

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023 17:38:04

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Μαρκοπούλου: Βήματα μπροστά η Ζ. Γιαννάκη στον δύσκολο δρόμο μέχρι τις εκλογές της 8ης ΟκτωβρίουΑλλάξτε μέγεθος

eg1

Ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μαρκοπούλου μεθοδεύουν τις προσπάθειές τους ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις, δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, η επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Ζωή», Ζωή Γιαννάκη, δείχνει να έχει αποκτήσει μια δυναμική η οποία δύσκολα μπορεί να ανακοπεί.

Αυτό προκύπτει από τις διαρκείς επαφές της με πολίτες τόσο στο Μαρκόπουλο όσο και στο Πόρτο Ράφτη, με κορυφαία στιγμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της πριν από λίγες ημέρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρέστησαν πλήθος προσωπικοτήτων της τοπικής κοινωνίας καθώς και μεγάλος αριθμός συμπολιτών της, καταδεικνύοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη στήριξη που της παρέχουν.

Η κα Γιαννάκη μάλιστα κάθε άλλο παρά έκρυψε τη συγκίνησή της ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μοντέλο ανάπτυξης του δήμου:

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια στέρεη ταυτότητα για το δήμο που συνθέτει τη δυνατότητα της ήπιας ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος και των παραλιών, την ανάδειξη του παραλιακού μας μετώπου, την ενίσχυση του πρωτογενούς μας τομέα και της τοπικής αγοράς, την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας ειδικά στις δημοτικές και εκπαιδευτικές δομές και το σεβασμό στην πλούσια πολιτισμική ταυτότητα και τις παραδόσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος.

Πέραν τούτου όμως οι δημότες που έδωσαν δυναμικό παρόν άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ανάλυση των 12 βασικών προγραμματικών αξόνων, με χρονοδιάγραμμα πενταετίας, για τους οποίους η υποψήφια δήμαρχος επεσήμανε ότι επί της ουσίας αποτελούν τη βάση για την επανεκκίνηση του δήμου:

Οι 12 άξονες

Οι 12 αυτοί προγραμματικοί άξονες είναι οι εξής:

1. Aλλαγή του μοντέλου διοίκησης, με κατάργηση του ξεπερασμένου και αποτυχημένου δημαρχοκεντρικού και πελατειακού μοντέλου και με ανάδειξη της διαβούλευσης, του κοινωνικού ελέγχου και της λογοδοσίας

2. Aλλαγή του συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης, με αποκεντρωμένη λειτουργία του Δήμου που ορίζει ταυτόχρονα την πάταξη της γραφειοκρατίας, την αξιολόγηση και την ταχεία επίλυση όλων των προβλημάτων καθημερινότητας

3. Θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Νέων γιατί δε γίνεται να αποφασίζουμε για τους νέους χωρίς αυτούς.

4. Οικοδόμηση ισότιμης σχέση μεταξύ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, με την ανάδειξη των ξεχωριστών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε πόλης

5. Εξυγίανση των Οικονομικών του Δήμου, με περιορισμό των απευθείας αναθέσεων, με εσωτερικό έλεγχο, εξορθολογισμό των δαπανών και δίκαιη κατανομή τους

6. Ενίσχυση της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου, με πολύμορφα κοινωνικά δίκτυα

7. Μετεξέλιξη του Δήμου σε έξυπνο δήμο και ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών δομών

8. Ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ώστε οι πόλεις μας να αναπτυχθούν οργανωμένα και ορθολογικά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών αλλά και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες

9. Ανάπλαση της οδοποιίας και ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας, που αποτελούν τη βάση για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας

10. Ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με την χωροθέτηση πράσινων σημείων και την πλήρη αξιοποίηση της Ανακύκλωσης, ώστε η συνεισφορά στο περιβάλλον να ταυτίζεται με την υπεράσπιση της καθημερινότητάς.

11. Ανάπλαση των δημοσίων χώρων, δημιουργία των πάρκων γειτονιάς και παιδικών χαρών, γιατί ο δήμος, ο δημότης και ο δημόσιος χώρος είναι η πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης

12. Ανάπτυξη υποδομών εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα και ολοκλήρωση της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη

Βολές κατά διοίκησης Αλλαγιάννη

Η υποψήφια δήμαρχος δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στην απερχόμενη διοίκηση Αλλαγιάννη, τονίζοντας:

«Έχουμε καταρχάς ένα δήμαρχο που έχει δυσανεξία στα έργα, καθώς η υλοποίησή τους απαιτεί δουλειά, οργάνωση, διοικητική επάρκεια, εξωστρεφή συνεργασία με την περιφερειακή και την κεντρική διοίκηση. Στοιχεία που αποδεδειγμένα δεν διαθέτει ο κ. Αλλαγιάννης.

Κατά δεύτερον μια διοίκηση που λόγω της συνολικής ανεπάρκειας του κ. Αλλαγιάννη πορεύθηκε χωρίς πυξίδα. Χωρίς χάρτη. Μια διοίκηση που δεν είχε ομοιογένεια και ομοψυχία, που δεν μπόρεσε να υπηρετήσει ένα κοινό όραμα. Μια διοίκηση τελικά, που στάθηκε ελάχιστη απέναντι στις υποχρεώσεις της προς τον πολίτη».

Ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η ανακοίνωση των 38 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, καθώς για να επιτύχει μια διοίκηση χρειάζεται καταρτισμένους συνεργάτες, προσηλωμένους στις ανάγκες του τόπου και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, όπως είπε η κα Γιαννάκη.

eg2

Εκπρόσωποι από όλους τους χώρους

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, Μαρίκα Μαντάλα, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, Σωτήρης Μεθενίτης, Ιωάννα Τσούπρα, Ελένη Γρηγορίου, Βαγγέλης Αλμπάνης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον επίσης υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, Σοφία Μανώλη, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, Πέτρος Φιλίππου καθώς και η δημοτική σύμβουλος Παιανίας, Έλενα Αντωνίου.

Επίσης το παρόν έδωσαν η πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Μαρκοπούλου Μεσογαίας «Ρόδακας», Σοφία Ξυδοπούλου, η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Μαρκοπούλου, Καίτη Δημοπούλου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου, Χρήστος Ροκάς, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Χαρδαλιά, Δημήτρης Καλύβας.

eg3

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια