Date2

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 23:11:46

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Σαρωνικού: Ευθείες βολές Παπαχρήστου κατά Σωφρόνη για «πρακτικές του χθες»Αλλάξτε μέγεθος

sofronipolemos

Περίεργα δημοσιεύματα ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας φανερώνοντας ένα υπόγειο πόλεμο ο οποίος κάθε άλλο παρά βοηθά σε ένα ήρεμο κλίμα που έχουν ανάγκη οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι οι καταγγέλλοντες τον πόλεμο αυτό επιρρίπτουν σαφείς ευθύνες στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη.

Η δημοσιοποίηση μιας εξουσιοδότησης από το γραφείο του προέδρου του Κουβαρά, Κώστα Στεργίου – που έχει ενταχθεί στο δυναμικό των υποψηφίων της παράταξης «Σαρωνικός Ξεκινάμε» του Δημήτρη Παπαχρήστου - η οποία όμως δεν φέρει κανένα διακριτικό στοιχείο, αποτέλεσε μια πρώτη τάξης «ευκαιρίας» για να δεχθεί επίθεση ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος.

Μάλιστα εντύπωση έχει προκαλέσει ότι το σχετικό δημοσίευμα «οικειοποιήθηκε» άμεσα ο έτερος των υποψηφίων δημάρχων Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης.

Όπως ήταν φυσικό, η αντίδραση του κ. Παπαχρήστου αλλά και του κ. Στεργίου ήταν άμεση και μάλιστα καταλόγισαν τις σχετικές μεθοδεύσεις, ευθέως στον κ. Σωφρόνη.

Η δήλωση της παράταξης «Σαρωνικός Ξεκινάμε»

Η σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Σαρωνικός Ξεκινάμε» του κ. Παπαχρήστου έχει ως εξής:

«Αυτές τις ώρες που οι συνδημότες μας δοκιμάζονται πιο πολύ από ποτέ, μετά την καταστροφική πυρκαγιά και τις επακόλουθες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας, ο κ. Σωφρόνης θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλει τη λάσπη μπροστά στον ανεμιστήρα..

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και έφτασε στο σημείο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παρουσίασης του προγράμματός μας, να εξυμνεί τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Attica Today, την οποία μέχρι πριν λίγους μήνες κατηγορούσε με πάθος.

Απόσπασμα από τη δήλωση του κ. Σωφρόνη για την εφημερίδα Attica Today και τον εκδότη της Γ. Γκόντζο στις 15 Απριλίου 2023: “Και καλά ο γνωστός Γκόρτσος με την κίτρινη παραδημοσιογραφία με τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που είναι πλέον ταυτοτικά του χαρακτηριστικά…”.

Ο κ. Σωφρόνης έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και έχει κριθεί ανεπαρκής από τους ίδιους τους δημότες του Δήμου μας, που υπήρξαν αποδέκτες της θητείας του το 2014-2019 και επέλεξαν να μην τον εμπιστευτούν εκ νέου για μία δεύτερη τετραετία στις εκλογές του 2019.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την επόμενη ημέρα, μια ημέρα διαφορετική για το Δήμο Σαρωνικού, που δεν θα έχει καμία σχέση με όσα ζήσαμε στο παρελθόν.

Γι’ αυτό τον λόγο, επικεντρωνόμαστε στην παρουσίαση του προγράμματός μας και όχι σε σπασμωδικές προσπάθειες δυσφήμισης των αντίπαλων παρατάξεων.

Επιλέγουμε να αφήσουμε πίσω πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος που καθιστούν την προεκλογική περίοδο μία αρένα για κοκορομαχίες και όχι μια περίοδο γόνιμης αντιπαράθεσης προγραμμάτων και θέσεων.

Κάποιοι επιλέγουν να διεκδικούν την επόμενη ημέρα με πρακτικές του χθες. Εμείς, επιλέγουμε να μην τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο.

Οποιαδήποτε γκρίζα ζώνη υπάρχει και αφορά τον Δήμο Σαρωνικού, είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης, της οποίας τις αποφάσεις σεβόμαστε απόλυτα.

Ραντεβού την Παρασκευή στην παρουσίαση του προγράμματός μας, με την ελπίδα πως η ανώφελη μικροπολιτική θα αποτελεί σύντομα παρελθόν για το Δήμο μας».

Η δήλωση Στεργίου

Στη δική του δήλωση ο κ. Στεργίου αναφέρει τα εξής:

Παρακάτω, η δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Κουβαρά, κ. Κώστα Στεργίου, αναφορικά με το δημοσίευμα που επικαλείται ο κ. Σωφρόνης:

«Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ένα σχέδιο προς θεώρηση εξουσιοδότησης που δεν φέρει καν ημερομηνία θεώρησης, προφανώς συνιστά ένα ημιτελές έγγραφο του οποίου η έκδοση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και το οποίο αφαιρέθηκε εν αγνοία μου από το γραφείο μου και κυκλοφόρησε παράνομα. Σαφώς και για αυτό το λόγο, πρόκειται να κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια