Date2

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 17:17:30

rss

αναζήτηση

makripano

Δ. Ράπτη – Β. Μπούτσης: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος (πολιτικού) διαζυγίου – Τί δήλωσε ο αποχωρήσαςΑλλάξτε μέγεθος

rapti boutsis3

Αν υπάρχει κάτι στον Δήμο Σαρωνικού το οποίο ήταν βέβαιο εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα τελείωνε, ήταν η πολιτική σχέση της υποψήφιας δημάρχου και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δήμητρας Ράπτη με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βασίλη Μπούτση.

Έτσι η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη για όλους όσοι γνώριζαν.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό Ράπτη και Μπούτσης φαίνονταν να συμπορεύονται, όμως κάποιοι έκαναν λόγο για παράπονα της προέδρου και υποψήφιας δημάρχου προς τον αντιδήμαρχο, για τον τρόπο που κινούνταν στην τοπική κοινωνία.

Ήταν σαφές ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν πλέον μαζί, απλά και οι δύο πλευρές έψαχναν τον τρόπο να το μεθοδεύσουν ώστε να υποστούν τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η ευκαιρία δόθηκε μέσω της Περιφέρειας Αττικής όταν ο κ. Μπούτσης δέχθηκε πρόταση να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη και συμφώνησε υπό τον όρο μάλιστα να είναι ο τελευταίος υποψήφιος από την Ανατ. Αττική που θα ανακοινωθεί.

Όλα αυτά όμως έγιναν πριν από το «ζεϊμπέκικο της ντροπής» του περιφερειάρχη που οδήγησε σε επιπτώσεις καταλυτικές για την αυτοδιοικητική πορεία του ενόψει και των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr σε συγκέντρωση των υποψηφίων της παράταξης «Ένας Σαρωνικός για Όλους» της υποψ. δημάρχου Δήμητρας Ράπτη, έγινε γνωστή – σε πολύ καλό κλίμα - η πρόθεση του κ. Μπούτση να κατέλθει ως υποψήφιος στην Περιφέρεια και μάλιστα όλοι τον αποχαιρέτησαν εγκαρδίως.

Ωφελημένη έβγαινε η κα Ράπτη αφού παρά την απώλεια του μεγάλου αριθμού προσωπικών σταυρών του κ. Μπούτση (τουλάχιστον έτσι φαινόταν μέχρι πρότινος), δεν θα χρειαζόταν να απολογηθεί για όσα είχαν γραφεί κατά καιρούς για τον αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Χαρακτηριστικό είναι ένα δημοσίευμα του newsbreak.gr (7/8/2023) σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μπούτσης «οφείλει να δώσει ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις για τα περιστατικά που αφορούν την διαφάνεια και την διαχείριση κονδυλίων».

Έτσι λοιπόν όλα πήγαν κατ’ ευχή και η κα Ράπτη με ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο απομακρύνθηκε από τον αντιδήμαρχο και μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της, διασκεδάζοντας και τα όσα είχαν ακουστεί γι’ αυτόν.

Σε δήλωσή του στο notioanatolika.gr, ο κ. Μπούτσης ανέφερε ότι ήταν κοινή απόφαση του ίδιου και της κας Ράπτη να μην κατέλθει ως υποψήφιος με την παράταξη της δεύτερης συμπληρώνοντας: «Άλλωστε έχω κάνει αίτηση στον κ. Χαρδαλιά για να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του “Αττική Μπροστά” και αναμένω».

Κάτι βέβαια που πηγές της παράταξης Χαρδαλιά δεν θεωρούν δεδομένο λόγω και των ερωτημάτων που έχουν τεθεί από δημοσιεύματα. 

Στο ίδιο κλίμα της «αμοιβαίας κατανόησης» κινήθηκε και η δήλωση της κας Ράπτη το πρωί της Παρασκευής στην οποία ανέφερε ότι «τον ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Σαρωνικού και τη μέχρι σήμερα συμπόρευσή μου».

Για να προσθέσει με νόημα: «Είμαι σίγουρη ότι οι επόμενες επιλογές του θα έχουν στο επίκεντρο μόνο το καλό του τόπου μας. Του ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια