Date2

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 05:41:39

rss

αναζήτηση

makripano

ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας: «Στρίβειν δια του αρραβώνος» στις δημοτικές εκλογές της 8ης ΟκτωβρίουΑλλάξτε μέγεθος

varka syriza

Προσπάθεια που δείχνει να στερείται κάθε σοβαρότητας καταβάλλουν τα εναπομείναντα στελέχη της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας - Γλυκών Νερών, προκειμένου να δώσουν την εντύπωση ότι έχουν παρέμβαση στην τοπική κοινωνία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο 5 Αυγούστου, κάλεσαν τους πολίτες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών να μην ψηφίσουν τον νυν δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη επειδή, όπως υποστηρίζουν, έλαβε το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί αφού το κυβερνών κόμμα δεν δίνει χρίσματα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις στήριξη.

Παράλληλα όμως δεν κατονομάζουν τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει το κόμμα τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Παιανίας.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για την κίνησή τους αυτή επικαλούνται σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβριο του 2022, όταν όμως οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπήρχαν τα συντριπτικά σε βάρος τους αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Άλλωστε όπως επισήμαναν στο notioanatolika.gr στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη η απόφαση της Κ.Ε. του κόμματός τους, έκανε λόγο για «πλατιές συνεργασίες» των αυτοδιοικητικών παρατάξεών του με εκλεγμένους δημάρχους – ακόμη κι αν αυτοί ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία – οπότε μετεκλογικά να υπάρξει εκμετάλλευση του αριθμού των δημάρχων που θα εκλεγούν έστω κι αν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα

Όσοι γνωρίζουν περισσότερα υπογραμμίζουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από τον τότε γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο με στόχο να παρουσιαστεί ένας μεγαλύτερος αριθμός δημάρχων προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ από τους 20 που είχε καταφέρει να «κερδίσει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2019, όταν γραμματέας ήταν ο «αντίπαλος» (πρόσκειται στην «Ομπρέλα»), Πάνος Σκουρλέτης, και αυτό για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε όμως στην Κουμουνδούρου μετά τη διπλή συντριβή Μαΐου – Ιουνίου και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει αφήσει περιθώρια ενασχόλησης με τα δημοτικά.

Ως εκ τούτου η Ο.Μ. Παιανίας – Γλυκών Νερών του ΣΥΡΙΖΑ έπραξε κατά το δοκούν προκαλώντας σειρά ερωτημάτων.

Για παράδειγμα γιατί δεν προχώρησε στη στήριξη της υποψηφιότητας ενός δεδηλωμένου αριστερού, του Κώστα Αναστόπουλου ο οποίος διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πότε σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας – Γλυκών Νερών να ανακοινώσει στήριξη όταν πλέον απομένουν 59 ημέρες μέχρι τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών;

Τα όσα διαμείβονται τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν ότι γίνεται εμμέσως πλην σαφώς μια προσπάθεια στήριξης του τ. δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Σπύρου Στάμου, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι εύκολο να επικοινωνηθεί αφού πολλά στελέχη της Ο.Μ. ήδη βρίσκονται στο πλευρό του Ισ. Μάδη και κάποια του Κ. Αναστόπουλου.

Παράλληλα και ο ίδιος ο κ. Στάμου δεν επιθυμεί να λάβει επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ – παρότι την επιδιώκει – αφού παίζει και το χαρτί του «δεξιού» λόγω όμως οικογενειακών καταβολών και όχι επειδή ο ίδιος είχε σταθεί ενεργά στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας οποτεδήποτε στο παρελθόν.

Ως εκ τούτου η ανακοίνωση του «επίσημου» τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μάλλον αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων οι οποίες όμως δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να δημιουργηθούν από μια οργάνωση της οποίας το κόμμα έλαβε ποσοστό χαμηλότερο από το εξίσου χαμηλό πανελλαδικό.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια