Date2

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 20:19:16

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Σαρωνικού: Παραίτηση Γαλάνη με σαφείς βολές για τα πυρά που μόνον αυτός δέχθηκε για τη φωτιά (Έγγραφο)Αλλάξτε μέγεθος

galanis foto

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου πολιτικής Προστασίας αλλά και την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Χρήστος Γκίνης, ανέφερε σε επιστολή του προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο και τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Χαράλαμπος Γαλάνης.

Το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος στην περιεκτική επιστολή του έκανε λόγο – εμμέσως πλην σαφώς – για ένα ιδιότυπο «πόλεμο» τον οποίο δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα με την ανοχή της παρούσας δημοτικής αρχής.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του κ. Γαλάνη είναι η επίθεση που δέχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της οποίας προΐσταται επιχείρησε στις κρίσιμες ώρες της εξέλιξης της πυρκαγιάς του Νέου Κουβαρά.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο τέως πλέον αντιδήμαρχος έγινε προσπάθεια να μεταβιβαστεί το σύνολο των ευθυνών στο δικό του πρόσωπο καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή Γκίνη ότι «δεν είχε το θάρρος να ζητήσει την παραίτηση των συναδέλφων που ευθύνονται για την ουσιαστική πρόληψη και αποφυγή της φυσικής αυτής καταστροφής και να πει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη».

Παράλληλα όμως ο κ. Γαλάνης έκανε λόγο για «τον κόσμο που στήριξε με τόλμη και αυταπάρνηση το έργο της Πολιτικής Προστασίας και των ηρωικών παλικαριών της».

Η επιστολή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης του κ. Γαλάνη έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θέλω να δηλώσω την παραίτηση μου από Αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας και την ανεξαρτητοποίηση μου από την διοικούσα παράταξη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, θεωρώντας ακράδαντα ότι πλέον είναι μονόδρομος.

Βαθιά απογοητευμένος από την εξέλιξη της συνεδρίασης του πρόσφατου Δημοτικού συμβουλίου και ανέλπιστα συνειδητοποιημένος για την έλλειψη ευσυνειδησίας της Διοίκησης, δεν μου απομένει παρά μόνο να συμβάλλω αποφασιστικά στο να τους κινητοποιήσω να βγουν από την αδράνεια στην οποία βρίσκονται και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Μια αδράνεια με την οποία συνεχώς ερχόμουν αντιμέτωπος, προσπαθώντας με αποκλειστικά δικές μου πρωτοβουλίες να δώσω λύσεις για τους συνδημότες μας, για τον τόπο μας, όμως δυστυχώς πάλευα μόνος μου και χωρίς να έχω τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο στα θέματα των καίριων αρμοδιοτήτων μου.

Σε ζητήματα όπως η καθαριότητα και η ύδρευση της Σαρωνίδας που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μου, υπερέβην εαυτόν με τις αδιάκοπες οχλήσεις μου στους αρμόδιους αλλά και με το να αναλαμβάνω συνεχώς τις ευθύνες τους για να ανακουφίσω την αγωνία των κατοίκων. Μέχρι και σήμερα όμως δυστυχώς δεν δόθηκαν λύσεις αλλά ούτε και ο απαιτούμενος σεβασμός προς του συνδημότες μας που με κραυγή αγωνίας ζήτησαν απαντήσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για εμένα η στάση της διοίκησης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα την καταστροφική πυρκαγιά. Κατά της διάρκεια της πυρκαγιάς αλλά και των επόμενων ημερών, εγώ και τα μέλη της πολιτικής προστασίας στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατέψουμε την ζωή, τις περιουσίες των συνδημοτών μας αλλά και τους πνεύμονες του τόπου μας.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή αντί να εκτιμήσει τη συγκεκριμένη δράση, επέλεξε να μεταθέσει το σύνολο των ευθυνών στο πρόσωπο μου και δεν είχε το θάρρος να ζητήσει την παραίτηση των συναδέλφων που ευθύνονται για την ουσιαστική πρόληψη και αποφυγή της φυσικής αυτής καταστροφής και να πει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη.

Μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά και βλέποντας την διοίκηση του Δήμου να παραμένει σταθερά αμετακίνητη στην έλλειψη στρατηγικών επιλογών και αποφάσεων, δεν δύναμαι πλέον να παλεύω με γνώμονα την εργατικότητα και την ευσυνειδησία. Δεν μετανιώνω όμως που συνέχισα -αν και διαφώνησα δημόσια με το μοντέλο της συγκεκριμένης Διοίκησης- να επιτελώ έργο σε έναν ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα, όπως αυτόν της Πολιτικής Προστασίας.

Ευχαριστώ τον κόσμο που στήριξε με τόλμη και αυταπάρνηση το έργο της Πολιτικής Προστασίας και των ηρωικών παλικαριών της.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε όλοι να επαγρυπνούμε και να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας.
Με αίσθημα ευθύνης, ζητώ συγνώμη από τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου για όσα δεν μπόρεσα να υλοποιήσω.

Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε την επιστολή μου στον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς συμβούλους και όπως την αναγνώσετε στο Σώμα».

epistoli galanis

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια