Date2

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 05:11:09

rss

αναζήτηση

makripano

Η… άγνοια που δημιουργεί εντάσεις για τις εργασίες στα Γυμνάσια της Παιανίας (Έγγραφα)Αλλάξτε μέγεθος

gimnasia ergasies paiania

Έντονη είναι η ενόχληση της δημοτικής αρχής Παιανίας για τον τρόπο με τον οποίο μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του δήμου προσπάθησαν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις για τη διάρκεια των έργων αποκατάστασης του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας.

Χωρίς να εξετάσουν την ουσία της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Υποδομών που έχει να κάνει με το «Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης» και στην οποία αναφέρεται ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης (όχι των εργασιών) η 10/09/23 και ως λήξης η 31/01/25, η Ένωση με ανακοίνωσή της (με ημερομηνία 3/7/2023), καταφέρεται κατά πάντων των εμπλεκομένων (δήμου, υπουργείου Παιδείας, υπουργείου Υποδομών, υπουργείου Οικονομικών και ΚΤΥΠ) για τις εργασίες.

Και ενώ «συμπεραίνει» ευθύνες χωρίς να έχει αξιόπιστη ενημέρωση, τρεις ημέρες αργότερα και χωρίς να μεσολαβεί Σαββατοκύριακο (6/7/2023) καταθέτει αίτημα στην ΚΤΥΠ για συνάντηση με εκπροσώπους της προκειμένου να ενημερωθεί, κάτι που λογικά θα έπρεπε να είχε πράξει πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης της 3ης Ιουλίου οπότε να έχει μορφώσει άποψη.

Στο όλο θέμα παρενέβη η κα Ρένα Χούντα, εκ των ιδρυτικών μελών της Ένωσης που δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια στον εκπαιδευτικό χώρο και λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής του με τα σχολικά δρώμενα γνωρίζει πολύ καλά πώς συντάσσονται και τί αφορούν κρατικά έγγραφα για ανάλογες εργασίες.

Η κα Χούντα στις σχετικές επισημάνσεις της προς τα μέλη της Ένωσης, αναφέρει:

«Με κάθε εκτίμηση στη θεσμική σας ιδιότητα επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση στα γραφόμενά σας.

Οι ημερομηνίες στις οποίες αναφέρεστε (10/9/2023 – 31/1/2025) αφορούν στη διάρκεια ισχύος της Πράξης, δηλαδή της χρηματοδότησης του έργου από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και όχι στις τεχνικές εργασίες από την ΚΤΥΠ. Αναρτώ και το έγγραφο παρακάτω, για όσους ενδιαφέρονται.

Η παρατήρηση μου προκύπτει από το ότι γράφετε παραπάνω πως από την απόφαση της Γεν. Γραμματείας Υποδομών διαπιστώσατε πως οι τεχνικές εργασίες των Γυμνασίων θα πάνε μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 – δηλαδή ενάμιση επιπλέον χρόνο ακόμα μέχρι να φύγουν τα παιδιά από τις προκατασκευασμένες αίθουσες.

Όπως καταλαβαίνετε, οι διαπιστώσεις σας θα πρέπει να είναι ακριβείς λόγω της θεσμικής σας ιδιότητας. Διαφορετικά, βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι αυτός της σχολικής κοινότητας. Η υγιής σχολική κοινότητα είναι η βάση της κοινωνίας γιατί εκεί χτίζεται η Παιδεία μας, επομένως θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί.

Δεν είναι κατακριτέο να μην κατανοούμε όλοι τα κρατικά έγγραφα «με τη μία». Δεν είμαστε όλοι ειδικοί, άλλωστε. Αυτό όμως που οφείλουμε να κάνουμε όταν υπογράφουμε επίσημες ανακοινώσεις είναι να τριπλοτσεκάρουμε πως αυτό που γράφουμε ισχύει κιόλας. Ρωτάμε, μαθαίνουμε, ανακοινώνουμε!

Εύχομαι να πραγματοποιήσετε τη συνάντηση που επιθυμείτε και να μας γνωστοποιήσετε την ενημέρωση που θα λάβετε!».

Διαβάστε σχετικά: Ισ. Μάδης: Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των Γυμνασίων της Παιανίας και πώς τελικά πέτυχαν (Συνέντευξη)

Δείτε παρακάτω την αρχική ανακοίνωση της Ένωσης στις 3/7 και την εκ των υστέρων αίτησή της για ενημέρωση από την ΚΤΥΠ στις 6/7:

1eggrafo1

2enosi ktyp

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια