Date2

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 05:26:22

rss

αναζήτηση

makripano

Δημ. Παπαχρήστου: Πρωτοφανής σε μαζικότητα η δεύτερη εκδήλωση στην Ανάβυσσο – Ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές (Φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

papanab1

Μια σημαντική στιγμή για την πορεία του προεκλογικού αγώνα ενόψει των δημοτικών εκλογών, τρεις ακριβώς μήνες πριν από τη διεξαγωγή τους, έζησαν οι εκατοντάδες πολίτες που παρέστησαν, το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Σαρωνικού και επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Ξεκινάμε», Δημήτρη Παπαχρήστου στο κεντρικότερο σημείο της Αναβύσσου.

Περίπου 700 δημότισσες και δημότες – στη συντριπτική πλειονότητά τους Αναβυσσιώτισσες και Αναβυσσιώτες – παρά την έντονη ζέστη, βρέθηκαν στην εκδήλωση και άκουσαν τον κ. Παπαχρήστου ο οποίος ξεδίπλωσε ουσιαστικά σημεία του προγράμματός του όχι μόνο για την Ανάβυσσο αλλά για ολόκληρο τον Δήμο Σαρωνικού.

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω από τις προηγούμενες ομιλίες του, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε όχι μόνο στις πηγές της χρηματοδότησης των έργων που προτίθεται να υλοποιήσει, αλλά μίλησε και με συγκεκριμένους αριθμούς, κάτι το οποίο ουδείς άλλος υποψήφιος έχει- μέχρι στιγμής – πράξει.

Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως η πλέον μαζική τα πολλά τελευταία χρόνια στην Ανάβυσσο, γεγονός που πλέον κάνει σαφές ότι ο Δημήτρης Παπαχρήστου έχει αποκτήσει μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική και στο παράκτιο μέτωπο του δήμου.

Κατά τα λοιπά ο υποψήφιος δήμαρχος αναφερόμενος στα προβλήματα της Αναβύσσου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό δείγμα αδιαφορίας με προβλήματα της καθημερινότητας να ταλανίζουν επί δεκαετίες την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Παπαχρήστου αναφέρθηκε στους πέντε άξονες για την αποκατάσταση της καθαριότητας εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην κατάργηση του μοντέλου του ενός αντιδημάρχου καθαριότητας για όλο τον δήμο και την αντικατάστασή του με πέντε χωρικούς αντιδημάρχους, έναν για κάθε δημοτική ενότητα.

Αναφερόμενος στο αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου κάλεσε τους συνυποψηφίους τους να δεσμευτούν όλοι προεκλογικά ότι θα υπηρετήσουν τη λύση του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος αφού τα προβλήματα για την καθυστερημένη υλοποίηση του έργου οφείλονται στις τέσσερις «λύσεις» οι οποίες ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Σαφής όμως ήταν και η δέσμευσή του για την έναρξη λειτουργίας δημοτικής συγκοινωνίας από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης του δήμου από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Παπαχρήστου δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα λύσης σειράς και άλλων σοβαρότατων προβλημάτων της Αναβύσσου όπως η ανάπλαση των γηπέδων του Σαρωνικού και του Κούρου, αλλά και αυτή της κεντρικής πλατείας της πόλης, μετά από διάλογο με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ώστε «να αποκτήσουμε πάλι το εμπορικό κέντρο που ήταν παλιά και έσφυζε από ζωή».

Αναφερόμενος στη δεινή κατάσταση του Κοιμητηρίου τη χαρακτήρισε ντροπιαστική και δεσμεύθηκε στην οριστική λύση του προβλήματος ενώ σχετικά με την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου δεσμεύθηκε ότι μέσα σε δύο χρόνια και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα υπάρξει πλήρης αποκατάστασή του.

Εξίσου σημαντική όμως ήταν η αναφορά του και στο μείζον θέμα της β’ κατοικίας Αναβύσσου: «Δεσμευόμαστε σε αναθεώρηση των σχεδίων καθώς και να ξαναδούμε τα θέματα που προκύπτουν με την εισφορά σε χρήμα αφού είναι ξεκάθαρο ότι στους αριθμούς που έχουν έρθει ειδικά στις κάθετες ιδιοκτησίες δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

papanab2

Σημαντικές θεσμικές αλλαγές

Μιλώντας γενικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα αλλαγής κουλτούρας, νοοτροπίας και τρόπου σκέψης στον Δήμο Σαρωνικού.

Γι’ αυτό και έδωσε έμφαση σε αυτά που αποκάλεσε «ζητήματα νέας διακυβέρνησης» τα οποία περιλαμβάνουν τέσσερις βασικούς άξονες.

1. Την εισαγωγή του θεσμού εσωτερικού ελέγχου, ενός προληπτικού ελέγχου αξιολόγησης διαδικασιών, συστημάτων και διάγνωσης αδυναμιών ώστε όλες οι υπηρεσίες να γίνουν αποτελεσματικές.

2. Την εισαγωγή νέων μεθόδων μείωσης του κόστους κατά τη λειτουργία της διοίκησης με στόχο να επιστραφεί στους δημότες το κέρδος από μείωση δημοτικών τελών.

3. Καθιέρωση εξάμηνης λογοδοσίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των δημοτικών οικονομικών και ετήσιου δημόσιου απολογισμού πεπραγμένων.

4. Εφαρμογή ετήσιων, εξαμηνιαίων και μηνιαίων στόχων ανά υπηρεσία με δείκτες απόδοσης για να υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση του δημοτικού έργου.

5. Καμία ανοχή σε περιπτώσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο κ. Παπαχρήστου κάλεσε τους συμπολίτες του να υπερψηφίσουν τον ίδιο και την παράταξή τους αφού μάλιστα συγκρίνουν το πρόγραμμά του με αυτά των υπολοίπων παρατάξεων.

«Δεν κάνουμε έκθεση ιδεών αλλά ένα πλήρως εφαρμόσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα» συμπλήρωσε ενώ αναφερόμενος στα περί κομματικών στηρίξεων δήλωσε με σαφήνεια: «Δεν στηρίζουμε κανένα κόμμα. Δεν μας στηρίζει κανένα κόμμα. Μοναδικό μας κριτήριο είναι να βρούμε τους καλύτερους και τις καλύτερες από κάθε χώρο»».

papanab3

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια