Date2

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 03:34:02

rss

αναζήτηση

makripano

Ένταση χωρίς λόγο για τα σχολεία του ΚορωπίουΑλλάξτε μέγεθος

dimsxol koropi

Θέλεις 40” Samsung τηλεόραση 3D. Εχεις δώρο έως 99€! Πρόλαβε την προσφορά στο Public.gr  

Σε προσπάθεια να πυροδοτηθεί ένταση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Κορωπίου – στη βαθμίδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – έχει αποδυθεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» διά του προέδρου του Κώστα Τουλγαρίδη.


Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση εκπαιδευτικών και γονέων τη Δευτέρα για το ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Κορωπίου, γίνεται λόγος για σοβαρότατα προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαιδευτική υποδομή και εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτονται ευθύνες στη δημοτική αρχή.

«Το πρόβλημα της σχολικής στέγης, εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης ουσιαστικών μέτρων όσο και των περικοπών των Μνημονίων, βρίσκεται σε οριακό σημείο στο Δήμο Κορωπίου και απαιτεί ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισής του από το Δήμο και την πολιτεία με άμεσα όσο και με μακροπρόθεσμα μέτρα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνονται σειρά «προβλημάτων» που αντιμετωπίζουν οι σχολικές υποδομές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της πόλης: «Είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί μέχρι τον Ιούνιο, ώστε να προγραμματιστεί και η τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, στέγη για όλες τις ιδρυμένες αλλά σε αναστολή λειτουργίας σχολικές μονάδες στο Δήμο Κορωπίου. Δηλαδή στέγη για το 5ο ΔΣ Κορωπίου καθώς και για το 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου. Καθώς επίσης και αποκατάσταση σοβαρών προβλημάτων στα ήδη υπάρχοντα κτίρια ( π.χ 1Ο Δ.Σ. και 3ο Δ.Σ. )» υπογραμμίζεται επί λέξει.

Και λογικό είναι να δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνειστα σχολεία αυτά.
Όπως όμως διευκρίνισε ο δήμος στο notioanatolika.gr σε ό,τι αφορά τα επιπλέον νηπιαγωγεία σε Κορωπί και Κίτσι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για δημιουργία επιπλέον μονάδων αφού οι υπάρχουσες καλύπτουν πλήρως τις υφιστάμενες ανάγκες. Κάτι μάλιστα που επισημάνθηκε και σε συνάντηση της 11ης Μαρτίου.

Σχετικά με την αποκατάσταση των «σοβαρών» - όπως αναφέρει η ανακοίνωση προβλημάτων στα 1ο και 3ο δημοτικά σχολεία η ενημέρωση του notioanatolika.gr από τη δημοτική αρχή αναφέρει ότι το μεν πρόβλημα με τη στέγη του 1ου αναμένεται να λυθεί οριστικά μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές ενώ η έλλειψη μόνωσης στο Γυμναστήριο του 3ου θα αποκατασταθεί είτε στις διακοπές του Πάσχα είτε στις αρχές των καλοκαιρινών διακοπών.

Τέλος αναφορικά με το 5ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου, αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι εξελίσσονται δύο λύσεις, μία μακροπρόθεσμη και μία βραχυπρόθεσμη.

Η πρώτη αφορά την ενοικίαση υπάρχοντος κτιρίου που τηρεί τις προδιαγραφές στην περιοχή πολύ κοντά στο δημαρχείο Κορωπίου ενώ η δεύτερη αφορά τη δημιουργία σχολικής μονάδας σε απαλλοτριωμένο οικόπεδο επί της οδού Αντ. Κιούση απέναντι από το αστυνομικό τμήμα.

Τα στοιχεία αυτά τα οποία παρουσιάζει σήμερα το notioanatolika.gr είναι σε πλήρη γνώση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και γι' αυτό παρά τη συνάντηση της Δευτέρας και την απόφαση για νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονέων στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Κορωπίου τη Δευτέρα 22 Απριλίου, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις.

Μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης καταβλήθηκε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις αυτές σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με διαφωνούντες γονείς σε καφέ της πόλης.

Το τι θα γίνει και εάν τελικώς θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο δημαρχείο Κορωπίου την ερχόμενη Δευτέρα είναι κάτι που αναμένεται να γνωστοποιηθεί τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την «απόφαση της κοινής συνέλευσης γονέων και εκπαιδευτικών στο Κορωπί για τη σχολική στέγη»:

Σχόλια