Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 00:27:48

rss

αναζήτηση

makripano

Υπόσχεση Χαρδαλιά στους δημάρχους Αν. Αττικής για λύσεις στα προβλήματα των δημοτών τουςΑλλάξτε μέγεθος

xardalias dimarxoi

Την ίδια ώρα που πλήθος προβλημάτων ταλανίζουν τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής ο νέος περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς προσπάθησε να διασκεδάσει καταστάσεις και εντυπώσεις υποσχόμενος να σκύψει πάνω από κάθε πρόβλημα και να δώσει λύσεις.

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεών του με τους δημάρχους της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε και με τους 12 της Ανατολικής Αττικής από τους οποίους, όπως ανακοινώθηκε, ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες τους (Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου ήταν απών επικαλούμενος ασθένεια ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι δεν εκπροσωπήθηκε και από κάποιον από τους συνεργάτες τους).

Πάντως στην ανακοίνωσή του ο νέος περιφερειάρχης αναγνώρισε την ύπαρξη, εδώ και καιρό όπως χαρακτηριστικά είπε, προβλημάτων «όπως το αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, η έλλειψη υποδομών, οι συγκοινωνίες και η μη επαρκής αστυνόμευση», συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά θα προσεγγιστούν «μητροπολιτικά και στην ολότητά τους».

Με σαφείς υπαινιγμούς κατά της περιφερειακή αρχής Πατούλη ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά έργα τα οποία έχουν μείνει στάσιμα εδώ και αρκετά χρόνια και με χρήματα που παραμένουν αναπορρόφητα. Πρέπει σε συνεννόηση με τους Δημάρχους να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να οικοδομήσουμε άξονες ένταξης έργων ανά περιφερειακή ενότητα, οι οποίοι θα πρέπει να αντανακλούν τις προτεραιότητες των ίδιων των πολιτών».

Επιπροσθέτως επεσήμανε ότι η ολιστική παρακολούθηση των προβλημάτων των δήμων θα επιτευχθεί με το Παρατηρητήριο, μία νέα δομή που εισάγει η νέα περιφερειακή αρχή και πρόκειται για έναν επιχειρησιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μην υπάρχει το φαινόμενο των αποσπασματικών λύσεων σε έργα μεγάλης σημασίας.

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επισημάνσεις του νέου περιφερειάρχη δηλώνοντας ότι αυτές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Παρατηρητήριο που θα λειτουργήσει προς όφελος του προγραμματισμού υλοποίησης έργων και θα ξεμπλοκάρει σε πολλές περιπτώσεις δράσεις που τα αφορούν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου (νεοεκλεγείσα), Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης (νεοεκλεγείς), Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά-Μήλα (νεοεκλεγείσα), Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου (νεοεκλεγείς), Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης ενώ τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τοπικής Οικονομίας, Οικονομικών-Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Παπαμιχαήλ.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια