Date2

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 23:11:46

rss

αναζήτηση

makripano

Βασ. Μπούτσης: Παράδειγμα προς μίμηση η πολιτική του στην προστασία αδέσποτων στον Δήμο ΣαρωνικούΑλλάξτε μέγεθος

adespota skylia

Ιδιαίτερη ωφέλιμη και για την Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αποδειχθεί η τεχνογνωσία του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Ανατ. Αττικής με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά», Βασίλη Μπούτση στο θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο κ. Μπούτσης για δύο συνεχόμενες χρονιές βραβεύτηκε, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαρωνικού, από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) για τη δράση του στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Η ευασθητοποίηση του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου οφείλεται στη μεγάλη αγάπη του για τα αδέσποτα με δεδομένο μάλιστα ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Σαρωνικού.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δήμος περιτριγυρίζεται από ακατοίκητα βουνά και μεγάλα χωράφια γης, οπότε είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι πληθυσμοί των αδέσποτων ζώων, καθιστούσε το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο.

Ο σχεδιασμός ήταν μεθοδικός και συνοδεύτηκε από πλήθος δράσεων με απόλυτο όμως σεβασμό προς τα αδέσποτα.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το «Αδεσπιτάκι», ένα οίκημα που πανελλαδικά αποτελεί το πρώτο σπίτι για τα αδέσποτα.

Όποιος πολίτης το επιθυμεί μπορεί να το επισκεφτεί και να αποκτήσει ένα αδέσποτο που είναι στειρωμένο, πλήρως εμβολιασμένο, τσιπαρισμένο και με αιματολογικό έλεγχο!

Μάλιστα αποτέλεσε έναυσμα για πολλούς δήμους σε όλη τη χώρα να ακολουθήσουν την προσπάθεια αυτή που φέρει τη σφραγίδα του κ. Μπούτση η οποία συνοδεύεται από πολιτισμό, ευαισθησία και ανθρωπιά.

Δικαίως λοιπόν το «Αδεσπιτάκι», χαρακτηρίστηκε η κορωνίδα μιας σειράς έργων που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και δράσης για την προστασία των αδέσποτων.

Οι συντονισμένες ενέργειες και δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή έκαναν τον Δήμο Σαρωνικού παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ΟΤΑ της χώρας.

Με τη συνεργασία του ΠΕΣΥΔΑΠ και ειδικότερα στο διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) περιθάλφτηκαν περισσότερα από 800 σκυλιά.

Στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν πάνω από 550 σκυλιά και περισσότερες από 250 γάτες.

Έγιναν επτά αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις. Τοποθετήθηκαν 40 ταΐστρες και 40 ποτίστρες σε όλη την έκταση του δήμου ενώ για τις αδέσποτες γάτες τοποθετήθηκαν 20 σπιτάκια και ταΐστρες σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση «let’s be smart».

Επίσης έγινε προμήθεια όλης της αναγκαίας ποσότητας τροφής των αδέσποτων που ξεπερνάει τους 30 τόνους, αφού κάθε μήνα απαιτούνται 1200 κιλά.

Επίσης καταχωρήθηκαν όλα τα στοιχεία των αδέσποτων ζώων σε ηλεκτρονικό μητρώο όπου υπάρχουν οι φωτογραφίες, τα εμβόλια, ο αριθμός ταυτοποίησης, η περιοχή περισυλλογής τους κ.λπ..

Καθιερώθηκαν εξάλλου περισσότερες από δύο «ημέρες υιοθεσίας» ανά μήνα σε συνεργασία με φιλοζωικές ομάδες και σωματεία με αποτέλεσμα να υιοθετηθούν περισσότερα από 400 αδέσποτα ζώα!

Και όλα αυτά χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά μέσα από σκληρή, διαρκή και μεθοδική δουλειά του Βασίλη Μπούτση και των συνεργατών του.

Οι δράσεις αυτές όμως καθιστούν τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ανατ. Αττικής ως ένα στέλεχος το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το πρόβλημα των αδέσποτων σε επίπεδο πλέον Περιφέρειας.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια