Date2

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 15:59:22

rss

αναζήτηση

makripano

Περιφέρεια Αττικής: «Παιχνίδια» με Ιωακειμίδη – Χατζηθεοδοσίου κόντρα σε Πατούλη - ΣγουρόΑλλάξτε μέγεθος

ioak xatzith

Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις με αφορμή και την τραγωδία στα Τέμπη να έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό σκηνικό σε ό,τι αφορά τις εθνικές εκλογές, όμως την ίδια στιγμή εξελίσσεται ένα σκληρό παρασκήνιο στην Αττική σε ό,τι έχει να κάνει με τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα που θεωρούνται δεδομένες οι υποψηφιότητες των κ.κ. Γιώργου Πατούλη, Γιάννη Σγουρού και Γιάννη Πρωτούλη (ΚΚΕ), δύο ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, προκαλούν αναταράξεις κυρίως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το «ίσως» Ιωακειμίδη

Το πρώτο όνομα είναι του νυν δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη για τον οποίο διέρρευσε ότι υπάρχει σαφής επιθυμία της Κουμουνδούρου να τεθεί επικεφαλής ενός φιλοσυριζαϊκού ψηφοδελτίου.

Οι διαρροές ενδυναμώθηκαν από το γεγονός ότι στις 7 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, προσθέτοντας με νόημα: «Ίσως να συναντηθούμε από άλλα μετερίζια, ίσως να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη σχέση αυτή από άλλους ρόλους».

Αυτό όμως το «ίσως» προκάλεσε ερωτήματα για το τί μέλλει γενέσθαι και όπως προκύπτει από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μάλλον μεταφράζεται ως «μάλλον όχι» αφού τα δημοσκοπικά ευρήματα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Ιωακειμίδη δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού Πατούλης και Σγουρός μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών της Αττικής.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ιωακειμίδης δεν έχει παραδώσει ακόμη τα όπλα μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει να δέχεται πυρά και ως δήμαρχος εξαιτίας ζητημάτων που έχουν προκύψει στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.

Έμπειρός αυτοδιοικητικός ο απερχόμενος δήμαρχος κατανοεί ότι δεν υπάρξει ισχυρή επικοινωνιακή υποστήριξη από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αναστρέψει το κλίμα του…. Τριτοτέταρτου.

Και σίγουρα δεν θα επιθυμούσε να κλείσει την εντυπωσιακή αυτοδιοικητική σταδιοδρομία του με μια αποτυχία και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η περίπτωση Χατζηθεοδοσίου

Το δεύτερο όνομα που «παίζει» είναι αυτό του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητήριου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα που τον ήθελαν να τα έχει βρει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Έμπειρος άνθρωπος της αγοράς ο κ. Χατζηθεοδοσίου όμως, διαπίστωσε πολύ γρήγορα πως δύσκολα θα ανταπεξέλθει σε αυτοδιοικητικούς επιπέδου Πατούλη ή Σγουρού και δεν δείχνει να έχει διάθεση απλώς να εκτεθεί όταν μάλιστα κερδίζει διαρκώς έδαφος ως προσωπικότητας στον ευαίσθητο χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών ενώ τα δημοσκοπικά ευρήματα σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχη Αττικής τον κατατάσσουν σε… επίπεδο Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ως εκ τούτου – αν και ακόμη βρισκόμαστε επτά ολόκληρους μήνες πριν από το στήσιμο των περιφερειακών καλπών – τα πράγματα φαίνεται να ξεδιαλύνουν ως προς τους κορυφαίους υποψηφίους των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στην Αττική.

Γιώργος Πατούλης και Γιάννης Σγουρός μοιάζει το πιθανότερο σενάριο να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών της Αττικής και βέβαια το ποιος θα υπερισχύσει είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο όμως δεν είναι της παρούσης.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια