Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 21:57:11

rss

αναζήτηση

makripano

Παραλιακός οδικός άξονας Μαραθώνα – Ωρωπού: Ξεκινά άμεσα η βασική μελέτη (Συνέντευξη Ν. Πέππα)



Αλλάξτε μέγεθος

riv1

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλήθος πολιτών παρακολούθησε την ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα, για το ιστορικό αναπτυξιακό έργο της οδικής παραλιακής σύνδεσης Ωρωπού - Μαραθώνα.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου ο οποίος εισηγήθηκε αυτό το οραματικό έργο, οι δήμαρχοι Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας και Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, οι οποίοι επιδιώκουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών τους και εκ μέρους του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη (ο οποίος από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την πρόταση) ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Όπως επισημάνθηκε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η φάση της προμελέτης και ξεκινάει άμεσα η βασική μελέτη η οποία θα κρίνει τα τελικά χαρακτηριστικά του παραλιακού οδικού άξονα.

Στην ημερίδα επίσης παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών, Νίκος Πέππας και Αν. Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θανάσης Κατσιγιάννης (και ως εντεταλμένος Τεχνικών Έργων) καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών τόσο από τον Μαραθώνα όσο και από τον Ωρωπό.

«Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και στήριξης των ανθρώπων που προέρχονται από τον τόπο μας και εργάζονται για τον τόπο μας και υλοποιούν το όραμα που έχουμε καταθέσει τα τελευταία 20 χρόνια. Θέλουμε ένα οργανωμένο αναπτυξιακό σχέδιο ώστε οι περιοχές μας να αποτελέσουν τη Βόρεια Ριβιέρα της Αττικής και να παραμείνουν εξίσου ελκυστικές και ανταγωνιστικές εντός της Περιφέρειας Αττικής», επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Οικονόμου.

Εν τω μεταξύ τη βεβαιότητα ότι θα αλλάξει η μορφή ολόκληρης της βόρειας Αττικής εξαιτίας του συγκεκριμένου έργου, επεσήμανε σε σχετικές δηλώσεις του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και αναπληρωτής περιφερειάρχης, Νίκος Πέππας.

Παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Βασ. Οικονόμου ενώ συμπλήρωσε πως όπως η νοτιοανατολική Αττική αποτελεί μια πανέμορφη Ριβιέρα της Αττικής, το έργο που σχεδιάζεται μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας ισάξιας Ριβιέρας και για τη Βορειοανατολική.

Ακούστε παρακάτω τί δήλωσε σχετικά στον planetwebradio.gr ο κ. Νίκος Πέππας:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια