Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:04:59

rss

αναζήτηση

makripano

Μεταβιβάσεις ακινήτων: «Όμηροι» χιλιάδες ιδιοκτήτες (Συνέντευξη με τον γ.γ. των συμβολαιογράφων Θ. Χαλκίδη)



Αλλάξτε μέγεθος

metavib xalkidis

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 τις μεταβιβάσεις ακινήτων, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο planetwebradio.gr, ο γενικός γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς, Θεόδωρος Χαλκίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Χαλκίδης επεσήμανε την ομηρία στην οποία έχουν περιπέσει οι χιλιάδες ιδιοκτήτες εξαιτίας της καθυστέρησης του Δημοσίου σε ό,τι αφορά την τελική υπογραφή στη δήλωση φόρου μεταβίβασης, αλλά και στη βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ.

Και όλα αυτά με το επιπλέον βάρος της υποχρεωτικής έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου της οποίας η μη απαίτηση έληξε στις 31 Μαρτίου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει παράταση.

Ο κ. Χαλκίδης επεσήμανε τί ζητά πλέον ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος προκειμένου να διευκολυνθούν οι χιλιάδες ιδιοκτήτες και να πραγματοποιηθούν οι μεταβιβάσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου περίπου 20.000 υποθέσεις έχουν εγκλωβιστεί είτε στις εφορίες, όπου απαιτούνται 15 - 20 ημέρες για να επεξεργαστούν τη Δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτου ή Γονικής Παροχής κ.λπ. και να εκδώσουν «σφραγισμένη» βεβαίωση φόρου, είτε στους δήμους, όπου όμως χρειάζονται 3 με 4 μήνες για να εκδώσουν «σφραγισμένη» βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ.

Ο κ. Χαλκίδης εξήγησε με ποιον τρόπο μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα κυρίως του ΤΑΠ.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη σχετική – άκρως ενδιαφέρουσα – συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Χαλκίδη στον planetwebradio.gr:

 

https://soundcloud.com/tlwxzlmm2h08/1142022a-2?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια