Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 04:35:58

rss

αναζήτηση

makripano

6,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την αποκατάσταση ζημιών στα καμένα των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού



Αλλάξτε μέγεθος

patoulis filippou loukas

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πυρκαγιά που σημάδεψε τη ζωή περιοχών στους Δήμου Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε μία σημαντική κίνηση για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν.

Συγκεκριμένα μετά από εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη κατατέθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Νίκο Πέππα και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευρώπη Κοσμίδη εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την οποία διατίθεται το ποσό των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ για πλήθος έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές των δύο δήμων.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν για τον Δήμο Σαρωνικού 4.550.000 ευρώ τα οποία αφορούν την οδοποιία της περιοχής που επλήγη (προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ), την επισκευή του γηπέδου της Αναβύσσου που καταστράφηκε από τη φωτιά με αλλαγή του χλοοτάπητα, των πυλώνων φωτισμού και την περίφραξή του (προϋπολογισμού 400.000 ευρώ) και την προμήθεια containers για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων, (προϋπολογισμού 150.000 ΕΥΡΏ).

Για τον Δήμο Λαυρεωτικής εγκρίθηκε το ποσό του 1.650.000 ευρώ το οποίο αφορά στην οδοποιία σε περιοχές που επλήγησαν (προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ) και στην προμήθεια containers για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς παρών στην προσπάθεια κατάσβεσης παρών ήταν και ο κ. Πατούλης ενώ κινητοποίησε μέσω της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας πλήθος μέσων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε δήλωσή τους οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον περιφερειάρχη όσο και προς το σύνολο των συνεργατών του τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα».

Πάντως η δήλωση των δύο δημάρχων (είχαν σαφώς στηρίξει την αντίπαλο του κ. Πατούλη και τ. περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου) έχει και πολιτική διάσταση αφού αποδεικνύει ότι τόσο ο περιφερειάρχης όσο και οι συνεργάτες του λειτουργούν υπερκομματικά και με μόνο γνώμονα το κοινό καλό ολόκληρης της Αττικής ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος που ήθελαν ιδεολογικά αντίπαλους που βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης να αποφεύγουν να συμπράξουν προς όφελος των πολιτών.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια