Date2

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 04:31:30

rss

αναζήτηση

makripano

Ευρώπη Κοσμίδη: Στο στόχαστρο παλαιοκομματικών συνδικαλιστών επειδή δουλεύει ασταμάτητα!

Αλλάξτε μέγεθος

kosmpat1

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν πριν από λίγες ώρες οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν προσκόμματα σε περιφερειακούς συμβούλους που απλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τους εκατομμύρια πολίτες της Αττικής.

Με ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της προέδρου του Συλλόγου, Βέτας Πανουτσάκου (ήταν και υποψήφια στην Α' Αθηνών με το ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές), στοχοποιείται η περιφερειακή σύμβουλος Ανατ. Αττικής και εντεταλμένη για τα τεχνικά έργα, Ευρώπη Κοσμίδη επειδή απλώς προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της οι οποίες προκύπτουν από τις αρμοδιότητες που της έχει αναθέσει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Η κα Κοσμίδη αντιδρώντας άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Φτάνει πια με τους λαϊκιστές και τους νοσταλγούς της αδράνειας», στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Η απόφαση του Περιφερειάρχη μας είναι να προχωρήσει η Αττική μπροστά και αυτόν τον στόχο θα τον υπηρετήσουμε όλοι. Η απάντηση μου στην άδικη και αναίτια επίθεση του συλλόγου υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής: Λογοδοτώ καθημερινά μόνον στον Γ. Πατούλη που με εμπιστεύθηκε και στους πολίτες της Αττικής.

Σε συνέχεια της από 10-02-20 με Α.Π. 39 ανακοίνωσης του συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Πρώτον, οι αρμοδιότητες που μου έχουν ανατεθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είναι σαφώς καθορισμένες και περιγράφονται στα ΦΕΚ 3411 Β (06-09-19) και 4258 Β (20-11-19). Σε αυτά μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανατρέξει ώστε να επιβεβαιώσει τα πολλαπλά και ιδιαίτερης δυσκολίας καθήκοντά μου, τα οποία έχω την υποχρέωση απέναντι στις χιλιάδες των πολιτών της Αττικής που εμπιστεύθηκαν τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας αλλά κι εμένα προσωπικά, να επιτελώ στο ακέραιο. Άλλωστε στους πολίτες λογοδοτούμε καθημερινά κι όχι στους συνδικαλιστές.

Δεύτερον, μεταξύ των καθηκόντων που μου ανατέθηκαν περιλαμβάνεται και ο έλεγχος όλων των τεχνικών έργων που εκτελούνται από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών. Για τον έλεγχο αυτών των έργων τα οποία είναι πολυάριθμα και πολυδιασπαρμένα σε όλη την γεωγραφική έκταση της Περιφέρειας Αττικής, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, την οποία και ζητώ περιστασιακά, όταν η μετακίνηση με άλλο τρόπο είναι αδύνατη.

Τρίτον, προκειμένου οι Υπηρεσίες να είναι επαρκώς προετοιμασμένες και να μην στερηθούν απροειδοποίητα τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα –εάν αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους σκοπούς- πέραν της έγγραφης ενημέρωσης που τους έχω απευθύνει, ειδοποιώ τηλεφωνικά τουλάχιστον από την προηγούμενη, ενημερώνοντας για την ώρα, για το δρομολόγιο και για τον σκοπό ένεκα του οποίου απαιτείται η διάθεση υπηρεσιακού αυτοκινήτου και οδηγού υποχρεωτικά με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος με σχετικό έγγραφο ζήτησα τη διάθεση δύο ατόμων στο γραφείο μου, τα οποία βάση του όγκου των αρμοδιοτήτων που μου έχουν ανατεθεί είναι απολύτως απαραίτητα. Τα εν λόγω άτομα δύνανται να απασχολούνται και περιστασιακά, ακόμη και από την Υπηρεσία στην οποία σήμερα υπηρετούν εν αντιθέσει με τις μέχρι σήμερα πρακτικές. σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον δύο άτομα αποσπόταν στο γραφείο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη έργων.

Θεωρώ λοιπόν την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων σε βάρος μου άδικη κι αναίτια.

Στερείται λογικής και είναι ξεκάθαρο ότι υπηρετεί μικροκομματικές και μόνον σκοπιμότητες. Θα δεχόμουν κάθε καλοπροαίρετη κριτική στον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντα μου , δεν δέχομαι όμως κτυπήματα κάτω από τη μέση, ούτε άδικες κατηγορίες που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές κι αξίες που ως πολιτικό πρόσωπο υπηρετώ.

Κλείνοντας ενημερώνω άπαντες ότι είναι απόφαση του Περιφερειάρχη μας η Αττική να προχωρήσει μπροστά. Όλοι εμείς οι εκλεγμένοι από το λαό της Αττικής συνεργάτες του, μαζί με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες θα το διασφαλίσουμε αδιαφορώντας για κραυγές από νοσταλγούς εποχών που τίποτα δεν κινούνταν και τίποτα δεν άλλαζε…».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΑ αναφέρει τα εξής:

«Είναι αναμενόμενο κάθε αλλαγή “φρουράς” στη Διοίκηση της Περιφέρειας να φέρνει και νέα “ήθη”… Δεν μπορεί όμως να γίνεται αποδεκτό να επιβάλλονται εντολές και απαιτήσεις, που μάλιστα διατυπώνονται και με «αυτοκρατορικό» ύφος. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολλά περιστατικά, μιας και είναι δεκάδες πλέον οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, που τους έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες (εντεταλμένοι). Ξεχωρίζει όμως η εντεταλμένη σύμβουλος των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων,  Μητροπολιτικών Υποδομών, Τεχνικού Ελέγχου και Μελετών της Περιφέρειας, που θεωρεί ότι βρίσκεται στην ιδιωτική της εταιρεία και «διατάζει»…
Έφτασε μάλιστα να απαιτεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο με οδηγό, να απαιτεί να την μετακινούν εδώ κι εκεί…, ακόμα και στο σπίτι της και στο ιδιόκτητο τεχνικό της γραφείο, την ώρα που οι οδηγοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, την ώρα που οι βενζίνες δεν επαρκούν για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, την ώρα που οι μηχανικοί και λοιποί τεχνικοί υπάλληλοι μετακινούνται με τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα, γιατί δεν υπάρχουν για αυτούς υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Έφτασε να ζητάει 2 υπαλλήλους για το γραφείο της, την ώρα, που η στελέχωση των υπηρεσιών έχει χτυπήσει «κόκκινο» εδώ και χρόνια…

Δεν το γνωρίζει άραγε; Ή θεωρεί ότι η στελέχωση του γραφείου της (ανύπαρκτου κατά τον Οργανισμό) αποτελεί προτεραιότητα; Οι Τεχνικές υπηρεσίες στενάζουν. Έχουν τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ειδικότητες. Το μόνο που πλεονάζει είναι οι ευθύνες, μαζί και οι αστικές και ποινικές και τα προβλήματα. Κι ας μη μιλήσουμε για τις συνθήκες σε αρκετά κτήρια, για την καθαριότητα κλπ… Ας αξιοποιήσουν οι αντιπεριφερειάρχες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι τους δεκάδες συμβούλους (έμμισθους & άμισθους) και ειδικούς συνεργάτες, που προσλαμβάνουν. Ας σταματήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να μιλά για περιορισμό των μετακλητών… και να νομοθετεί κατά το δοκούν. Οι υπηρεσίες δεν είναι “τσιφλίκι” κανενός».

Σχόλια