Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 18:38:48

rss

αναζήτηση

makripano

Τί κοινό έχουν οι εκλογικές νίκες του Σωτήρη Μεθενίτη το 2014 και το 2019!



Αλλάξτε μέγεθος

methen perifsimboulos

Ένα περίεργο παιχνίδι μπορούν να παίξουν οι αριθμοί και όταν αυτό επαναλαμβάνεται σίγουρα είναι εντυπωσιακό.

Ο λόγος για τις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες που έδωσε το 2014 στις δημοτικές εκλογές και το 2019 στις περιφερειακές εκλογές ο δήμαρχος Μαρκοπούλου και νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, Σωτήρης Μεθενίτης.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 λοιπόν ο κ. Μεθενίτης υπερίσχυσε στον β' γύρο έναντι του ανθυποψηφίου του Κώστα Αλλαγιάννη με μια διαφορά μόλις 79 ψήφων και εξελέγη δήμαρχος Μαρκοπούλου για μια δεύτερη θητεία.

Ο κ. Μεθενίτης είχε λάβει 4.366 ψήφους έναντι 4.287 του κ. Αλλαγιάννη.

Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019 ο Σωτήρης Μεθενίτης εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής με την παράταξη Σγουρού αφού έδωσε μάχη στήθος με στήθος, για την τρίτη εκλόγιμη θέση, με τον συνυποψήφιό του Κυριάκο Κοντάκη, με διαφορά μόλις 85 σταυρών.

Ο κ. Μεθενίτης έλαβε 4.229 σταυρούς έναντι 4.144 του κ. Κοντάκη.

Όπως και νάχει πάντως η σύμπτωση και στη διαφορά των ψήφων αλλά και στον συνολικό αριθμό που έλαβε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις είναι εντυπωσιακή.

Και βέβαια όλοι πλέον προσδοκούν να διαπιστώσουν εάν ο Σωτήρης Μεθενίτης θα αποδειχθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του από ολόκληρη την Ανατολική Αττική σε πείσμα ορισμένων που επιθυμούν να τον χτυπήσουν κάτω από τη μέση απλώς διότι δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις!

Σχόλια