Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 16:03:20

rss

αναζήτηση

makripano

Στελέχη της ΑΝΙΜΑ ενημερώνουν για τα αίτια του θανάτου του κύκνου Μπλάκυ στο Πόρτο Ράφτη (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

kiknos1

Τους λόγους για τους οποίους ο πανέμορφος και ιδιαίτερα αγαπητός μαύρο κύκνος Μπλάκυ του Πόρτο Ράφτη, έφυγε από τη ζωή εξήγησαν στελέχη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» και τον Κώστα Τσαπάκη η πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή και ο κτηνίατρος του Συλλόγου Γρηγόρης Μαρκάκης αναφέρθηκαν στην επί μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλεία του Μπλάκυ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Μάλιστα όπως επεσήμαναν ο τραυματισμός, σε τροχαίο, του υπέροχου μαύρου κύκνου ήταν ιδιαίτερα βαρύς και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανανήψει.

«Από εμάς έφυγε με μεγάλη όρεξη και απόλυτα υγιής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης.

Η… επάνοδός του στις θάλασσες του Πόρτο Ράφτη αποδείχθηκε ό,τι χειρότερο για τον Μπλάκυ αφού όπως τόνισε η κα Γανωτή, «η φύση είναι πολύ σκληρή» και εξήγησε γιατί ο κύκνος βρέθηκε νεκρός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αρκετά χρόνια υπήρχαν στην περιοχή έξι μαύροι κύκνοι όμως τελικά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν οι πέντε από αυτούς και έμεινε μόνος του ο Μπλάκυ για να χάσει και αυτός τη ζωή του και μάλιστα με άσχημο τρόπο.

Ακούστε παρακάτω τί ακριβώς συνέβη από την πρόεδρο της ΑΝΙΜΑ Μαρία Γανωτή και τον κτηνίατρο του Συλλόγου Γρηγόρη Μαρκάκη οι οποίοι μίλησαν σχετικά στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια