Date2

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022 21:14:38

rss

αναζήτηση

makripano

Παιανία: Αδιαφορία για τα αδέσποταΑλλάξτε μέγεθος

adespota-skylakia

«Ποια είναι η εικόνα του δήμου μας; Σκελετωμένα ζώα τραυματισμένα υποσιτισμένα ζώα να κυκλοφορούν και βλέποντας τα να γυρνούν τα κεφάλια αηδιασμένοι». Η περιγραφή αυτή προέρχεται από την Σεραφίνα Τσουφλίδου. Και αναφέρεται στον Δήμο Παιανίας του οποίου δημότης είναι.

 

Η κα Τσουφλίδου με τα πιο μελανά γράμματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Παιανία σε μια επιστολή που έστειλε σε όλα τα σχολεία της πόλης. Αν και νόμος από το 2012 υποχρεώνει και τον Δήμο Παιανίας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την φροντίδα των αδέσποτων, η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει ενώ στις οχλήσεις φιλόζωων όπως της Σεραφίνας Τσουφλίδου, περιορίζεται σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή η οποία ακουμπάει ευαίσθητες χορδές πολλών ανθρώπων και καλεί σε μια νέα συμπεριφορά.

 

«Ονομάζομαι Σεραφίνα Τσουφλίδου και είμαι κάτοικος Παιανίας τα τελευταία 6 χρόνια. Με αφορμή ενός τηλεφωνήματος που δέχτηκα χθες το μεσημέρι στέλνω αυτήν την επιστολή και ευελπιστώ να με καταλάβετε. Και εισέρχομαι κατευθείαν στο θέμα.

 

Ενημερώθηκα ότι κάποιο αδέσποτο σκυλί το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου έχει γίνει σημαντικό θέμα συζήτησης για πολλούς ώστε να ζητηθεί άμεσα η απομάκρυνση του, χωρίς βεβαία να διασφαλιστεί η ευζωία του. Η έντονη αγάπη προς αυτά τα πλάσματα και η έντονη φιλοζωική δραστηριότητα που με διακρίνει ομολογώ ότι λυπήθηκα πάρα πολύ.

 

Κατανοώ τους γονείς που φοβούνται την ασφάλεια των παιδιών τους . Ενημερώνω ότι έχω και εγώ ζώα και παιδιά και μεγαλώνουν αρμονικά μαζί με ασφάλεια. Ενδεχομένως δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση για αυτό και έχει δημιουργηθεί αυτού του είδους η αναστάτωση. Δεν είναι ντροπή να βοηθάς πλάσματα που έχουν ζωή και να ζούμε αρμονικά μαζί τους. Τα θλιβερά περιστατικά είναι αμέτρητα καθημερινά. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλόζωος για να ενδιαφέρεται για αυτά.

 

Η φροντίδα αυτών των πλασμάτων έχει άμεση σχέση με την νοοτροπία των πολιτών οι οποίοι τις περισσότερες φορές κακοποιούν και παρατούν ζώα με αποτέλεσμα να περιφέρονται σκελετωμένα στους δρόμους. Και έτσι γίνονται αντικείμενο φόβου για ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις σχετικά με τα ζώα. Ποια είναι η εικόνα του δήμου μας;

 

Σκελετωμένα ζώα τραυματισμένα υποσιτισμένα ζώα να κυκλοφορούν και βλέποντας τα να γυρνούν τα κεφάλια αηδιασμένοι λέγοντας ότι καλύτερα να βοηθήσω ένα παιδάκι. Πηγαίνοντας στο σπίτι τους όμως το ξεχνούν και σας διαβεβαιώνω ότι δεν βοηθούν ούτε το παιδάκι.

 

Βοηθήστε να αλλάξει αυτό. Κάντε την αρχή από το σχολείο σας. Δώστε το παράδειγμα ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι. Να ενεργοποιηθεί ο δήμος μας επιτέλους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είναι δείγμα πολιτισμού και όχι ντροπής. Το να απομακρυνθεί ένα πλάσμα που χρήζει ανάγκη φροντίδας δεν είναι η λύση.

 

Ενημερώστε με τη βοήθεια κάποιων φιλοζωικών σωματείων εν ανάγκη πιέστε τους αρμοδίους να ξεκινήσουν κάποιο πρόγραμμα ίσως εμβολιασμού στειρώσεων επιτελούς.

 

Δημιουργήστε το αίσθημα της ευθύνης και του σεβασμού απέναντι σε κάθε είδος ζωής που συνυπάρχει μαζί μας.

 

ΥΓ Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω σε ότι χρειαστείτε.»

Σχόλια