Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:04:59

rss

αναζήτηση

makripano

Γαϊδουροχώρα στο Κορωπί: Εκεί που βασιλεύει η φροντίδα και η αγάπη για τα γαϊδουράκια (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

stoupakis gaidouroxora

Μπορεί τα γαϊδούρια στην Ελλάδα να έχουν μειωθεί από 500.000 το 1980 σε λιγότερα από 16.000 σήμερα, όμως κερδίζουν διαρκώς έδαφος στη συμπάθεια των ανθρώπων που κατανοούν ότι τα συγκεκριμένα τετράποδα εκτός από την εξαιρετικά μεγάλη αντοχή τους και έξυπνα είναι και τρυφερά.

Και βέβαια έχουν κι αυτά – ευτυχώς – το δικό τους βασίλειο και αυτό είναι το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι – γνωστότερο ως Γαϊδουροχώρα – που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από το Κορωπί, στα Μεσόγεια.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό θανάτου μιας γαϊδουρίτσας στο Κορωπί μίλησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr ο Δημήτρης Στουπάκης, ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου και διαχειριστής της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για να προστατευθούν τα τετράποδα αυτά που στην πορεία των αιώνων έχουν σταθεί στο πλευρό του ανθρώπου και έχουν συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ζωής μας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Στουπάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο φρικτό περιστατικό και στις ευθύνες που φέρει ο ιδιοκτήτης του και γι’ αυτό παραπέμπεται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα όμως ο κ. Στουπάκης εστίασε και στον χαρακτήρα των γαϊδουριών εξηγώντας την ανάγκη τους για χάδια.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών του Κέντρου προκειμένου τα συγκεκριμένα ζώα που φτάνουν εκεί μετά από κακουχίες που έχουν υποστεί, να επανέλθουν σε μια ήρεμη ζωή και βέβαια να δεχθούν την αγάπη και την τρυφερότητα και των επισκεπτών κάθε ηλικίας.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Στουπάκη στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια