Date2

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 19:04:30

rss

αναζήτηση

makripano

Τον Χάτσικο του Μαρκόπουλου τον λένε Κανέλλο και περιμένει τον Νάσο!Αλλάξτε μέγεθος

kanellos xatsiko

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης ενός σκυλιού προς το αφεντικό του εξελίσσεται εδώ και μερικές μέρες στο Μαρκόπουλο.

Μια ιστορία που θυμίζει πάρα πολύ αυτή του Χάτσικο, του γιαπωνέζικου Ακίτα, που περίμενε δέκα ολόκληρα χρόνια το αφεντικό του έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Σιμπούγια και η οποία πολλές δεκαετίες αργότερα έγινε και ταινία που συγκίνησε τους πάντες με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Βέβαια οι ιστορίες πίστης των σκυλιών στα αφεντικά τους είναι πολλές σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα όμως αυτή που εξελίσσεται στο Μαρκόπουλο έχει να κάνει με ανθρώπους που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε.

Πριν από 5 περίπου χρόνια λοιπόν ο Κανέλλος, έτσι τον βάφτισε ο Νάσος Δρίτσας, άρχισε να επισκέπτεται για κάποιους μήνες το σπίτι και το κατάστημά του.

Ο κ. Δρίτσας το συμπάθησε το σκυλί και το βάφτισε Κανέλλο. Κάποια στιγμή όμως το σκυλί εξαφανίστηκε. Παρά τις προσπάθειές του να το βρει δεν τα κατάφερε.

Ο Κανέλλος ξαναεμφανίστηκε στις αρχές του 2015, ένα βράδυ, στο κατάστημα του κ. Δρίτσα αλλά σε κακή κατάσταση. Η ψώρα είχε γεμίσει το σώμα του ολόκληρο. Το βλέμμα του όμως έκανε τον Νάσο Δρίτσα να θυμηθεί τον Κανέλλο.

Το σκυλί εμφανιζόταν κάποια βράδια, ο κ. Δρίτσας του έδινε φαί κι αυτό στη συνέχεια εξαφανιζόταν. Μέχρι που ο κ. Δρίτσας αποφάσισε να το παρακολουθήσει. Είδε λοιπόν ότι έμπαινε σε ένα ερειπωμένο σπίτι στο Μαρκόπουλο, εκεί ζούσε, για να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Αργά αλλά σταθερά άρχισε να προσεγγίζει τον Κανέλλο καταφέροντας να του κερδίσει την εμπιστοσύνη. Παράλληλα με το φαγητό ξεκίνησε και τη θεραπευτική αγωγή για την καταπολέμηση της ψώρας με χάπια αλλά και με ενέσεις τις οποίες ο Κανέλλος δεχόταν.

Γύρω στον Ιούνιο του 2015 ο Κανέλλος ήταν αγνώριστος. Ένα ζωηρό, όμορφο σκυλί με γυαλιστερό τρίχωμα.

Από τότε πια ο Νάσος Δρίτσας και ο Κανέλλος έγιναν αχώριστοι. Όταν έφευγε για το κατάστημά του ο Κανέλλος τον συνόδευε όπως και την επιστροφή του. Παράλληλα όμως πρόσεχε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κ. Δρίτσα αλλά και όλη τη γειτονιά. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που απέτρεψε ακόμη και κλοπές σε σπίτια ή σε αυτοκίνητα!

Στις 8 Οκτωβρίου, ο Νάσος Δρίτσας, έφυγε για νοσοκομείο της Αθήνας εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε και όπου εύχονται να ξεπεράσει.

Ο Κανέλλος σάστισε. Πηγαινοερχόταν από το σπίτι στο κατάστημα ψάχνοντάς τον. Κάποια στιγμή απόκαμε κι έκατσε στην εξώπορτα του σπιτιού!

Σηκωνόταν κάθε λίγο, πήγαινε στη μέση του δρόμου, κοιτούσε πότε αριστερά και πότε δεξιά κι ύστερα καθόταν και πάλι στη γωνιά του στην εξώπορτα. Όταν του έφεραν φαί δεν το ακούμπησε. Επί τρεις ολόκληρες μέρες ζούσε μόνο με νερό.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο Κανέλλος κάνει τις ίδιες κινήσεις. Βγαίνει στον δρόμο κοιτά αριστερά και δεξιά, ύστερα πηγαίνει προς το κατάστημα και επιστρέφει στο σπίτι. Είναι εμφανές ότι περιμένει τον Νάσο!

Η κα Μπίλλυ Δρίτσα, η σύζυγος του Νάσου Δρίτσα, αφηγήθηκε συγκινημένη την ιστορία αυτή στο notioanatolika.gr. «Τώρα που ο άνδρας μου λείπει συνοδεύει εμένα όταν πηγαίνω μέχρι τη στάση για να πάρω το λεωφορείο να πάω στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Είναι η υποχρέωση που νιώθει ο Κανέλλος να βρίσκεται δίπλα και να προστατεύει τα μέλη της οικογένειας του ανθρώπου που τον ανάστησε!

Ο Χάτσικο του Μαρκόπουλου υπάρχει και συγκινεί τους πάντες!

Σχόλια