Date2

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 11:36:17

rss

αναζήτηση

makripano

Στ. Πέτσας: Σε δύσκολη θέση ο ίδιος και οι υποστηρικτές του μετά τα απανωτά… φάουλ! (Βίντεο)Αλλάξτε μέγεθος

petsas sofroni

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχει φέρει τη Νέα Δημοκρατία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και επίδοξος υποψήφιος βουλευτής Ανατ. Αττικής, Στέλιος Πέτσας αφού οι γκάφες του διαδέχονται η μία την άλλη εκθέτοντας το κυβερνών κόμμα, αλλά και όλους όσοι σε τοπικό επίπεδο τον υποστηρίζουν και μάλιστα με θέρμη.

Κι αν οι δηλώσεις του τύπου «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» έκαναν αίσθηση στο πανελλήνιο, είχαν προηγηθεί άλλες και μάλιστα από του βήματος της Βουλής στις οποίες παραδεχόταν ότι έταζε χρήματα αλλά χωρίς να ξέρει από πού θα τα δώσει.

Η ιστορία του… ταξίματος είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο όταν ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βλασίου στις Αχαρνές και εκεί, παρουσία και του μητροπολίτη Αθηναγόρα, υποσχέθηκε τη χορήγηση δύο εκατομμυρίων ευρώ τόσο για αποκατάσταση των ζημιών της εκκλησίας όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο.

Μάλιστα τότε υπήρξαν και επαφές του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού προς τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να «παίξει» το θέμα.

Όμως πέρασαν μέρες, πέρασαν μήνες και ο… Άγιος Βλάσιος δεν έβλεπε φως στον ορίζοντα. Έτσι ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο εκλεγμένος βουλευτής Ανατ. Αττικής, Γιώργος Βλάχος ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον κ. Πέτσα στη Βουλή.

Η απάντηση του κ. Πέτσα ήταν εκπληκτική αφού επί λέξει ανέφερε: «Το υπουργείο έψαχνε να βρει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως πολύ σωστά λέτε. Είχαμε δύο επιλογές: Το «Φιλόδημος ΙΙ» -ένα Πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των δήμων, στο οποίο υπήρχαν κάποια χρηματικά ποσά διαθέσιμα- και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως αυτό πρόκειται να μετατραπεί σε Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το ΕΠΑ. Επειδή υπήρχαν διάφορες καθυστερήσεις στο ΕΠΑ μέχρι το καλοκαίρι, δεν βρήκαμε τον κατάλληλο τρόπο για να επιλέξουμε μεταξύ των δύο χρηματοδοτικών εργαλείων. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουμε ποιο από τα δύο εργαλεία τελικά θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του ναού». Με άλλα λόγια τάξαμε αλλά δεν βρίσκουμε τα λεφτά!

Όπως ήταν φυσικό, στις Αχαρνές προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων ενώ πλέον και η τοπική εκκλησία δεν νιώθει ιδιαίτερα άνετα αφού υπολόγιζε πολλά στη χρηματοδότηση αυτή η οποία όμως δεν φαίνεται να… ανατέλλει.

Και ενώ o αναπληρωτής υπουργός και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, ο επίδοξος μνηστήρας βουλευτικής έδρας της Ανατολικής Αττικής «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά μέσω τηλεοπτικής παρουσίας του λίγο πριν από τις εννέα το πρωί της Τρίτης.

Ενώ λοιπόν εξελισσόταν η συζήτηση για το τί θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες ενόψει της ενεργειακής κρίσης τον χειμώνα που έρχεται, ο κ. Πέτσας είπε: «Η πραγματικότητα είναι ότι έχει αυξηθεί το φυσικό αέριο, να (πληρώσετε) να αλλάξετε καυστήρες. Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»!

Η φράση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών μεταδόθηκε με αστρονομική ταχύτητα μέσω και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναμφισβήτητα έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση, την ίδια μάλιστα στιγμή που καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες για βρεθούν λύσεις αντιμετώπισης της κρίσης για το σύνολο των πολιτών.

Υπό το βάρος της κατακραυγής λοιπόν, στις 3.30 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (30 περίπου ώρες μετά) αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη δημοσίως και με βίντεό του (μόλις 28 δευτερολέπτων) να επισημάνει ότι η δήλωσή του ήταν ατυχής. Και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε κατηγορήσει όλους όσοι τον εγκάλεσαν, για «αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

Τα δύο απανωτά… φάουλ του κ. Πέτσα, όπως είναι φυσικό, έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ανατ. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βανίτα Σοφρώνη η οποία είχε προσεγγίσει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και εκφραζόταν ιδιαίτερα θετικά – τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης – για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

petsas sofronis

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συγνώμης του κ. Πέτσα για τα περί προσαρμογής ή... θανάτου:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια