Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 07:49:22

rss

αναζήτηση

makripano

Ο καιρός στην Ανατ. Αττική από Τετάρτη 5/2 έως Κυριακή 9/2!



Αλλάξτε μέγεθος

pagonia kairos

Η θεαματική πτώση της θερμοκρασίας και η κακοκαιρία που θα ενσκήψει στη χώρα μας τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα επηρεάσει και το σύνολο των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Από την Πέμπτη και έως την Κυριακή ο υδράργυρος θα κινείται σε μονοψήφιους αριθμούς όμως κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και τις βραδινές δεν θα… ξεκολλάει από τους 2 -3 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου όμως να «δείχνει» ακόμη και -2 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε τίποτα δεν θα θυμίζει το ανοιξιάτικο σκηνικό των προηγούμενων ημερών!

Στις περιοχές του Κορωπίου, της Παιανίας και της Παλλήνης την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 12 βαθμών κελσίου. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης η παγωνιά θα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος με το θερμόμετρο να «παίζει» μεταξύ 2 και 5 βαθμών αλλά με την αίσθηση του κρύου να αγγίζει, τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους -1 έως -2 βαθμούς. Βροχή αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης. Τα ξημερώματα της Παρασκευής η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς, το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 8 – 9 βαθμούς για να πέσει και πάλι στους 2-3 βαθμούς όσο νυχτώνει. Το Σάββατο θα είναι εξίσου κρύα ημέρα με τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ 2 και 6 βαθμών αλλά με την αίσθηση του κρύου να «δείχνει» και -1 κυρίως τις πρώτες πρωινές ή τις βραδινές ώρες. Την Κυριακή η κατάσταση της παγωνιάς δεν θα διαφοροποιηθεί αφού έως νωρίς το πρωί και μετά το απόγευμα το θερμόμετρο θα δίνει 1 έως 2 βαθμούς. Το μεσημέρι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς αλλά η αίσθηση του κρύου θα «δείχνει» μόλις 3.

Σε Μαρκόπουλο, Καλύβια και Κερατέα η κατάσταση δεν θα είναι διαφορετική. Τα πιο κρύα χρονικά σημεία στις περιοχές αυτές θα είναι το πρωί και το βράδυ της Πέμπτης (2 βαθμοί) με αίσθηση του κρύου να «ακουμπά» τους -2. Παρόμοιες θερμοκρασίες θα έχουμε και έως νωρίς το πρωί της Παρασκευής αλλά και αργά το βράδυ και έως τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς και την Κυριακή.

Στην παραθαλάσσια περιοχή από την Π. Φώκαια και την Ανάβυσσο έως και τη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι παγωνιά θα επικρατήσει νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ της Πέμπτης (203 βαθμούς με αίσθηση του κρύου ακόμη και -2 βαθμούς), στα ίδια χρονικά διαστήματα της Παρασκευής αλλά και του Σαββάτου ενώ και την Κυριακή παγωνιά θα κυριαρχεί αφού ο υδράργυρος τις πρωινές και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς (με αίσθηση του κρύου στους -2). Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ ακόμη και το μεσημέρι της Κυριακής το θερμόμετρο μπορεί να δείχνει 8 βαθμούς η αίσθηση του κρύου να μας κάνει να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε θερμοκρασιακό περιβάλλον 5 βαθμών!

Οι ανατολικές ακτές της Ανατολικής Αττικής σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα και Πόρτο Ράφτη θα έχουν πιο… γλυκό καιρό με κυρίαρχη όμως την και εκεί την παγωνιά. Τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 4 έως και 5 βαθμούς με την αίσθηση όμως του κρύου να μας κάνει να νιώθουμε έως και 4 βαθμούς χαμηλότερα. Βροχές αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 11 βαθμών Κελσίου. Την Πέμπτη το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει, τις μεσημεριανές ώρες, τους 5 βαθμούς ενώ τα ξημερώματα και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δείχνει 2 – 3 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου να ακουμπά ακόμη και τον -1. Ίδιες θερμοκρασίες αναμένονται και την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή ο υδράργυρος δεν θα ανεβεί πάνω από τους 6 έως 7 βαθμούς (με αίσθηση του κρύου τρεις βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα εξάλλου το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 14 βαθμούς ενώ θα αρχίσει να πέφτει από το βράδυ της ίδιας ημέρας. Την Πέμπτη το θερμόμετρο θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 7 βαθμών Κελσίου με την αίσθηση του κρύου όμως να μας κάνει να αισθανόμαστε και τρεις βαθμούς χαμηλότερα. Τις πρώτες ώρες της Παρασκευής η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3-4 βαθμούς με έντονη όμως την αίσθηση του κρύου (έως 3 βαθμούς χαμηλότερα). Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει έως και τους 9 βαθμούς για να ξαναπέσει από τη νύχτα και μετά σε επίπεδα 3 – 4 βαθμών. Το Σάββατο ίδια αναμένεται να είναι η θερμοκρασιακή κατάσταση όπως και την Κυριακή.

Σχόλια