Date2

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 03:10:02

rss

αναζήτηση

makripano

2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου: Γονέας έβρισε και ξυλοφόρτωσε καθηγήτρια γιατί έκανε παρατήρηση στην κόρη τουΑλλάξτε μέγεθος

gonios kathigitra

Νέο περιστατικό άσκησης σωματικής και φραστικής βίας, αυτή τη φορά σε βάρος καθηγήτριας του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, από γονέα μαθήτριας, είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση γονέα κατά εκπαιδευτικού σε διάστημα δύο μηνών, στην Ανατολική Αττική, στοιχείο που καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες καθηγήτρια παρατήρησε μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου για ανάρμοστη συμπεριφορά και μάλιστα το σχολείο ειδοποίησε και τους γονείς της.

Το αποτέλεσμα ήταν να εισβάλλει στον σχολικό χώρο ο πατέρας της μαθήτριας και όχι μόνο να επιτεθεί φραστικά στην καθηγήτρια αλλά και να την ξυλοφορτώσει.

Στην καταγγελία του περιστατικού προχώρησε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, επισημαίνοντας:

«Ο κηδεμόνας, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου, από τον συνάδελφο για τη συμπεριφορά της μαθήτριας, εισήλθε στον χώρο του σχολείου και επιτέθηκε λεκτικά (με απαράδεκτες ύβρεις) και σωματικά στον εκπαιδευτικό, παρουσία μαθητών και άλλων εκπαιδευτικών».

Στο ίδιο κείμενο τα μέλη του Συλλόγου σημειώνουν: «Η συμπεριφορά αυτή όχι μόνο προσκρούει στους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού αλλά και λειτουργεί εις βάρος του παιδαγωγικού κλίματος, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τις σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ανάλογες συμπεριφορές δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών και τους εμποδίζουν να εργαστούν με αξιοπρέπεια και παιδαγωγική ευαισθησία και να σταθούν στο ύψος των σύνθετων και πολύπλοκων αναγκών της εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτές και να συμβάλει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας».

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, τα μέλη του οποίου σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με λύπη πληροφορηθήκαμε για την απαράδεκτη αντιμετώπιση εκπαιδευτικού από τον γονέα της μαθήτριας, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά και προσήλθε στο σχολείο όχι με διάθεση επίπληξης του παιδιού του αλλά αντίθετα με εξυβριστική διάθεση προς τον εκπαιδευτικό που τον ενημέρωσε, παρουσία και άλλων μαθητών.

Νιώθουμε την επιτακτική ανάγκη να καταδικάσουμε κάθε τέτοια πράξη, καθώς δεν συμβαδίζει με το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ γονέων/κηδεμόνων και συλλόγου διδασκόντων. Καθένας προσπαθεί να φέρει εις πέρας το έργο που του αναλογεί, το οποίο δυσχεραίνεται από πολλούς παράγοντες στις μέρες μας».

Στο θέμα παρενέβη και η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής κάνοντας μεταξύ άλλων σαφές ότι «αυτές οι επιθέσεις που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών, δεν έχουν καμία θέση στις αξίες και τα ιδανικά του σχολείου και αποτελούν ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση. Διαταράσσουν το ειρηνικό και παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου, καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί πρόσφατα και σε σχολεία του Λαγονησίου και των Αχαρνών.

Διαβάστε σχετικά: Πατέρας – αστυνομικός εισέβαλε σε σχολείο των Αχαρνών για να «τιμωρήσει» μαθητή που τα έβαλε με τον γιο του! (Συνέντευξη)

Άγρια επίθεση γονέα κατά καθηγήτριας μέσα στο σχολείο, σε Γυμνάσιο του Δήμου Σαρωνικού!

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

 

Σχόλια