Date2

Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 23:52:37

rss

αναζήτηση

makripano

Στοιχεία σοκ για τη φετινή παραγωγή λαδιού και κρασοστάφυλων στα Μεσόγεια (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

ampelia elies

Η χειρότερη – μέχρι σήμερα – χρονιά στην παραγωγή κρασοστάφυλων αλλά και λαδιού μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή στον κάμπο των Μεσογείων.

Αυτό επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συλλόγου Κορωπίου, Σταμάτης Γεωργάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Γεωργάκης ανέφερε ότι η παραγωγή ελαιολάδου είναι μειωμένη κατά 80% σε σύγκριση με την περυσινή ενώ η παραγωγή κρασοστάφυλων κατά 40% με αποτέλεσμα οι χιλιάδες αγροτικές οικογένειες της περιοχής να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Παράλληλα όμως ο κ. Γεωργάκης εστίασε και στο γεγονός ότι οι παραγωγοί βρίσκονται εκτός επιδοτήσεων αφού όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για την ένταξή τους στο σχετικό καθεστώς.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συλλόγου Κορωπίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περιστατικά κλοπής ελαιοκάρπου αλλά και καταστροφής ελαιοδένδρων ηλικίας ακόμη και 50 ετών με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν επισκέπτονται τις περιουσίες τους.

Συμπλήρωσε δε ότι η θεαματική αύξηση της τιμής του ελαιολάδου δεν είναι δυνατόν να καλύψει τη ζημία που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από τη μειωμένη σοδειά τονίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι ο σημαντικότερος ρόλος της αρνητικής εξέλιξης στην ελαιοπαραγωγή των Μεσογείων.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Σταμάτη Γεωργάκη στον planetwebradio.gr:

 

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια