Date2

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 02:34:35

rss

αναζήτηση

makripano

Αδιαφορία σοκ πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση της Ανατ. ΑττικήςΑλλάξτε μέγεθος

astinom ypostelex

Τέλος δεν έχουν οι εκτός πραγματικότητας κινήσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δείχνει σαφώς ότι γυρίζει την πλάτη στην αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που βιώνουν τον καθημερινό εφιάλτη της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας κάθε στιγμή.

Τα όσα λέγονται τόσο καιρό για τον αποδεκατισμό των τμημάτων Τάξης και των τμημάτων Ασφαλείας της περιοχής ήρθε να επιβεβαιώσει μία ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ), την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (14/8/23).

Σε αυτήν αναφέρεται ότι σύμφωνα με διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία εκδόθηκε την παραμονή της καλοκαιρινής αργίας, και σε εφαρμογή ανάλογης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «αποσπάται εκτάκτως συγκεκριμένος αριθμός Αστυνομικών για διάρκεια τριών μηνών από τα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής, στα οικεία Τμήματα Ασφαλείας προς ενίσχυση αυτών».

Με άλλα λόγια βγάζουν αστυνομικούς από ένα καλάθι για να τους βάλουν στο… ίδιο καλάθι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πριν από λίγες μόλις βδομάδες και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου, η Ένωση είχε αποστείλει έγγραφο στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής με το οποίο γνωστοποιούσε, για πολλοστή φορά, την επικρατούσα κακή κατάσταση.

Παράλληλα, επεσήμαινε ότι έπρεπε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μεταθέσεων που είχαν υποβάλει αστυνομικοί από άλλες περιοχές, «προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά των Τμημάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής».

Παρά ταύτα οι παροτρύνσεις αυτές δεν εισακούστηκαν και οι υπηρεσίες δεν ενισχύθηκαν.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στο πλαίσιο της κοινής λογικής θα γίνονταν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣΑ. αρκέστηκε μόνο να μετακινήσει αστυνομικούς από τα Τμήματα Τάξης σε αυτά της Ασφάλειας και μάλιστα από τις 17/8 ενώ πολλοί αστυνομικοί βρίσκονταν σε άδεια και δεν είχαν ούτε καν τη στοιχειώδη δυνατότητα αντίδρασης.

Επιπροσθέτως δε τα Τμήματα Τάξης είναι εξίσου υποστελεχωμένα οπότε δεν δικαιολογείται η μετακίνηση αστυνομικών από αυτά, οπουδήποτε ακόμη και στο ίδιο κτίριο.

«Οι μετακινήσεις προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες σε άλλες επίσης υποστελεχωμένες δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αντιθέτως αποτελεί ημίμετρο δημιουργώντας νέα προβλήματα και κίνδυνο για σοβαρή δυσλειτουργία των Τμημάτων Τάξης» κατέληγε η ανακοίνωση της ΕΑΥΝΑΑ.

Δεύτερο χτύπημα σε λίγα μόλις 24ωρα

Και ενώ το πρώτο χτύπημα είχε επέλθει, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού την Τετάρτη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, έδωσαν ένα ακόμη χτύπημα στην αστυνόμευση της Ανατ. Αττικής.

Η κυβερνητική απόφαση να αναλάβει η αστυνομία τη φύλαξη των γηπέδων και τον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών, ανοίγει ένα νέο κύκλο προβλημάτων για τα ήδη αποδυναμωμένα τμήματα.

«Δυστυχώς, αυτό συνεπάγεται ότι ως Σώμα θα επωμιστούμε ένα ακόμη πάρεργο, από το οποίο η μέχρι τώρα πολιτική των Κυβερνήσεων κινούταν στην απαλλαγή της Αστυνομίας από αυτό, του ρόλου security – υπαλλήλου των Ανώνυμων Εταιρειών.
Αντί λοιπόν να περιπολούμε και να αστυνομεύουμε τις γειτονιές, θα διατιθέμεθα προς εκτέλεση υπηρεσίας εντός ιδιωτικών συμφερόντων εγκαταστάσεων», ανέφερε η ΕΑΥΝΑΑ με νεότερη ανακοίνωσή της.

Χαρακτηρίζει δε τους αστυνομικούς «εξιλαστήρια θύματα» του κοινωνικού φαινομένου της οπαδικής βίας και θέτει πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

• Θα απασχολούνται οι συνάδελφοί μας μόνο την ημέρα των αγώνων ή μέρες πριν και για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων;

• Ποιος θα ορίζει τις Δυνάμεις; Η Ηγεσία μας ή οι ΠΑΕ;

• Ποιος θα αποφασίζει για το επίπεδο επικινδυνότητας των αγώνων;

• Σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφου μας, ποιός θα αναλάβει την ευθύνη;

• Από ποιες Υπηρεσίες θα διατάσσονται Αστυνομικοί να ελέγξουν τους οργανωμένους οπαδούς; Από τα υποστελεχωμένα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας;

Η Ένωση μάλιστα ζητά από τον πρωθυπουργό προσωπικά να επανεξετάσει την απόφαση αυτή!

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια