Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 00:42:51

rss

αναζήτηση

makripano

Κ. Κατσιμπάρδη (ΝΔ) και Σ. Ζώτος (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) σχολιάζουν τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία (Συνεντεύξεις)Αλλάξτε μέγεθος

nosokomeia asthenofora

Σοβαρές επισημάνσεις για τις παρεμβάσεις που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της δημόσιας υγείας, κατέθεσαν στις συνεντεύξεις τους στον planetwebradio.gr, οι υποψήφιοι βουλευτής Κατερίνα Κατσιμπάρδη (ΝΔ) και Σωτήρης Ζώτος (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη τόσο η κα Κατσιμπάρδη όσο και ο κ. Ζώτος εξέφρασαν τις απόψεις τους για την επόμενη ημέρα της δημόσιας υγείας, με βάση και τις σχετικές δηλώσεις την Κυριακή, στη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Λαύριο.

Στη διάρκειά της ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο αυτή τη στιγμή να αγωνιούν για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση δραστικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν, δημόσια ποιοτική υγεία, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται στην πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι για τον ίδιο «η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας» συμπληρώνοντας ότι θα ασχοληθεί πολύ συστηματικά και προσωπικά με το χαρτοφυλάκιο της υγείας.

Μιλώντας με αριθμούς ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι σήμερα δίδονται στο ΕΣΥ 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την υγεία έναντι 3,9 τα προηγούμενα χρόνια, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό έχει φτάσει στους 107.500 εργαζόμενους ενώ ήταν 100.000 καθώς και ότι έχουν διπλασιαστεί οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να αντιμετωπιστεί και η κρίση του κορωνοϊού.

«Όμως αυτά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει: «Γι’ αυτό και έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση, στο πρόγραμμά μας, στην αναμόρφωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων μας, αλλά και στην ουσιαστική, ριζική, ανακαίνιση 156 κέντρων υγείας».

Όπως διευκρίνισε, υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δισ. ευρώ συνολικά. «Το 8% των συνολικών πόρων που έχουμε στη διάθεση μας από τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην υγεία» είπε ενώ και μέσα από την ενίσχυση του θεσμού του «Προσωπικού Γιατρού», επιχειρείται μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών διευκρινίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να παρέχει καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Επιπροσθέτως έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» το οποίο έχει εντοπίσει παραπάνω από 8.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο αλλά και το «Dental Pass» με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες και σε παιδιά από 6 έως 12 ετών να κάνουν μία πρώτη επίσκεψη σε οδοντίατρο για ζητήματα στοματικής υγιεινής.

Για τα ζητήματα του ΕΚΑΒ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μίσθωση υπηρεσιών για την απόκτηση έξι βάσεων ευέλικτων ελικοπτέρων με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό, τα οποία θα μπορούν να παρεμβαίνουν και να κάνουν διακομιδές.

Σχετικά με τα ασθενοφόρα ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η μείωση των χρόνων απόκρισης και αυτό μπορεί να επιτευχθεί όχι με περισσότερα ασθενοφόρα αλλά με αύξηση του προσωπικού. «Στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα κάνουμε θα κινήσουμε γη και ουρανό ώστε αυτές οι προσλήψεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε παρακάτω τις επισημάνσεις τόσο της παιδιάτρου – ογκολόγου Κατερίνας Κατσιμπάρδη όσο και του στελέχους δημόσιας υγείας, Σωτήρη Ζώτου:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια