Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 03:34:55

rss

αναζήτηση

makripano

12 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Κερατέας – Ο Στ. Ιατρού θυμάται και μιλά για όλα (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

keratea epeteios12

Στην άτυπη έναρξη του αγώνα των Κερατιωτών κατά της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο αναφέρθηκε ο τ. δήμαρχος και εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα εκείνου, Σταύρος Ιατρού με αφορμή τη 12η επέτειο από τις μεγάλες εκείνες ημέρες της Κερατέας.

Μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και τον Κώστα Τσαπάκη ο κ. Ιατρού αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά και με ποιον τρόπο αυτός στέφθηκε με επιτυχία.

Παράλληλά στάθηκε στις «συλλογικότητες» οι οποίες συμμετείχαν σε αυτόν αλλά και πώς οι Κερατιώτες απομόνωσαν όλους όσοι δεν ασπάζονταν τις αρχές τους.

Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο των τοπικών βουλευτών εκείνης της εποχής που στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμπολιτών του αλλά μίλησε με ιδιαίτερα καλά λόγια και για τον τότε νομάρχη Αν. Αττικής, Λεωνίδα Κουρή αλλά και τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο.

Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε ο κ. Ιατρού στον δικαστικό αγώνα που εξελισσόταν παράλληλα με τη «μάχη» στους δρόμους της πόλης και υπενθύμισε ότι απέναντι στην αγωνία και τη μαχητικότητα των Κερατιωτών στάθηκαν τότε δύο πολιτικοί που σήμερα ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τότε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ως υπουργός και η Θεοδώρα Τζάκρη ως υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Ερωτηθείς πάντως ο κ. Ιατρού εάν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια σε ολόκληρη την Αττική, απάντησε ότι σήμερα η κατάσταση είναι κατά πολύ χειρότερο υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εκεί που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανακύκλωση. Ενώ είναι το εύκολο και το οικονομικά εφικτό, δεν προχωράει. Διότι έχουν παρεισφρύσει σοβαρά οικονομικά συμφέροντα που καθοδηγούν το κράτος όπως είναι τα τελευταία χρόνια και αυτό το λέω με πλήρη γνώση».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Σταύρου Ιατρού:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια