Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 03:29:13

rss

αναζήτηση

makripano

«Ξεγυμνώνουν» την αστυνομία της ΝΑ Αττικής για να μην γίνουν κορωνοπάρτι σε παραλίες Γλυφάδας και Βούλας!



Αλλάξτε μέγεθος

coronoparty

Την ίδια ώρα που όλοι απονέμουν εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος των Γλυκών Νερών, η ηγεσία της κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίζει να αποδυναμώνει τα αστυνομικά τμήματα και της Νοτιοανατολικής Αττικής στον βωμό της δημιουργίας εντυπώσεων.

Έτσι δόθηκε εντολή, από το βράδυ της 18ης Ιουνίου έως και το βράδυ της 21ης Ιουνίου 30 αστυνομικοί από τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής (ακόμη και από το Λαύριο, την Κερατέα, τον Δήμο Σαρωνικού και αυτόν των 3Β) να αστυνομεύουν δύο συγκεκριμένες παραλίες ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κορωνοπάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε στελέχη της Ασφάλειας.

Αξίζει να σημιεωθεί ότι η πρώτη σχετική διαταγή, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 17/6 απαιτούσε 19 αστυνομικούς από τα αστυνομικά τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής όμως με άνωθεν παρέμβαση υπήρξε νεότερη διαταγή αργότερα το ίδιο βράδυ η οποία ανέβαζε τον αριθμό των αστυνομικών σε 30!

Σημειωτέον ότι ήδη τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα λειτουργούν με ελάχιστο αριθμό αστυνομικών, γεγονός το οποίο έχει επισημανθεί επανειλημμένα τόσο από αυτούς που υπηρετούν εκεί όσο και από εκπροσώπους τους.

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ουσιαστική αστυνόμευση των περιοχών ευθύνης τους αφού απομένουν για τον λόγο αυτό – σε κάποιες περιπτώσεις – ακόμη και λιγότεροι από πέντε αστυνομικούς.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ) επισημαίνει την ιδιαίτερα αρνητική αυτή εξέλιξη προσθέτοντας ότι «όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρισκόμαστε εν μέσω περιόδου λήψεως προγραμματισμένων αδειών, πρόσθετων μέτρων λόγω Πανελληνίων εξετάσεων και ενίσχυσης άλλων Υπηρεσιών εκτός Νοτιοανατολικής Αττικής».

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί από το Λαύριο, την Κερατέα και τον Σαρωνικό καλούνται να αστυνομεύσουν τις πλαζ Β' της Βούλας και της Γλυφάδας, σαν να μην υπάρχουν άλλες αστυνομικές υπηρεσίες που μπορούν να διαθέσουν στελέχη για τη δουλειά αυτή χωρίς μάλιστα να «ξεγυμνωθούν» εντελώς τα αστυνομικά τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Μάλιστα η κίνηση αυτή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. (όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση της ΕΑΥΝΑΑ) διατάσσει «τα ήδη υποστελεχωμένα Τμήματα “να βγάλουν για ακόμα μία φορά το φίδι από την τρύπα”, ανατρέποντας κάθε προηγούμενο υπηρεσιακό σχεδιασμό».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια