Date2

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 13:06:13

rss

αναζήτηση

makripano

Άγρια επίθεση κατά υπαλλήλων του ΚΕΠ Αρτέμιδας από εξαγριωμένους ασυνείδητους πολίτες

Αλλάξτε μέγεθος

kep artem epithesi

Σοκαρισμένοι συνεχίζουν να είναι οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Αρτέμιδας από την επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους το πρωί της Πέμπτης από έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι ήθελαν με το «έτσι θέλω» να εισβάλουν στο ΚΕΠ και να εξυπηρετηθούν κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr το περιστατικό σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 11.30 έως και τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το ΚΕΠ λειτουργεί με ραντεβού όμως παράλληλα οι τέσσερις υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτό εξυπηρετούν και όσους πολίτες προσέρχονται με την τήρηση όμως των μέτρων προστασίας που ισχύουν.

Την ώρα εκείνη μέσα στο ΚΕΠ βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι και δύο πολίτες οι οποίοι εξυπηρετούνταν.

Έξω από αυτό ένας άνδρας και μια γυναίκα χτυπούσαν με δύναμη την πόρτα και φωνάζοντας ζητούσαν να εξυπηρετηθούν.

Μία από τους υπαλλήλους άνοιξε την πόρτα για να τους εξηγήσει ότι έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους. Το ζευγάρι εξεμάνη και άρχισε να τη βρίζει ενώ προσπάθησε να της ασκήσει και σωματική βία ενώ παράλληλα την έφτυνε!

Η γυναίκα όπως ήταν φυσικό σάστισε και δημιουργήθηκε ένταση με τους άλλους δύο συναδέλφους της να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι δύο πολίτες, οι οποίοι σημειωτέον δεν φορούσαν μάσκες, συνέχιζαν να βρίζουν και να φτύνουν αλλά τελικά οι εργαζόμενοι κατάφεραν να τους ηρεμήσουν και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το θερμόαιμο ζευγάρι δεν έδωσε ούτε τα στοιχεία του και εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι υπάλληλοι του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας έχουν πέσει και στο παρελθόν θύματα επιθέσεων – λεκτικών και σωματικών – από πολίτες με αποτέλεσμα το σύνολο των εργαζομένων να είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι.

Σημειώνεται επίσης ότι η γυναίκα εργαζόμενη που δέχθηκε την επίθεση ανήκει σε ευπαθή ομάδα οπότε γίνεται κατανοητό το σοκ που υπέστη αλλά και η αγωνία για την υγεία της αφού, μεταξύ άλλων, και την έφτυσαν!

Ανακοίνωση καταδίκης του επεισοδίου εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν εχθές (Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020) οι υπάλληλοι του Κ.Ε.Π. Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος από... «εξαγριωμένους» πολίτες.

Το περιστατικό άσκησης λεκτικής, αλλά κυρίως σωματικής βίας είναι απερίφραστα καταδικαστέο.

Πολίτες, «υπεράνω» κάθε μέτρου προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, καταπάτησαν κάθε πρωτόκολλο προστασίας της Δημόσιας Υγείας και προσπάθησαν να εισέλθουν δια της βίας στο χώρο του Κ.Ε.Π. προκαλώντας φθορές στην πόρτα της εισόδου, παρά τις συστάσεις των Υπαλλήλων καθώς εντός του Κ.Ε.Π. βρισκόταν ήδη Πολίτες που εξυπηρετούνταν.

Δεν δίστασαν να χειροδικήσουν και να φτύσουν τους Υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. που κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να τους ηρεμήσουν και να τους εξηγήσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και πρέπει να τηρηθούν για την προστασία της Υγείας τόσο των ίδιων όσο και των εργαζομένων.


Οι εργαζόμενοι στο Κ.Ε.Π. Αρτέμιδος όπως και στα Κ.Ε.Π. όλης της Χώρας, έχουν δώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, ένα αγώνα άνευ προηγουμένου για να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο τους Πολίτες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία τους.

Πρέπει να τονιστεί ότι, έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς τέτοιου είδους επεισόδια καταγράφονται ολοένα και περισσότερα, με υπαλλήλους των Δήμων να έρχονται αντιμέτωποι με «αγανακτισμένους» Πολίτες, ενώ οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομαλή και ασφαλής λειτουργία τους, Δημοτικές Αρχές και Υπουργείο Εσωτερικών, μένουν απλοί παρατηρητές!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιου περιστατικού σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Δήμου, θα προχωρήσει σε άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια