Date2

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 13:36:22

rss

αναζήτηση

makripano

Με... 0,6 αστυνομικούς «ενισχύει» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάθε ένα από τα 10 αστυνομικά τμήματα της ΝΑ Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

astynomikos 55

Σε μια απίστευτη όσο και αληθινή όμως αποκάλυψη προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Με βάση την ανακοίνωση της ΕΑΥΝΑΑ τα δέκα αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής στελεχώθηκαν με μόλις έξι αστυφύλακες από τους συνολικά 256 που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αστυφυλάκων.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr η Διεύθυνση Δυτ. Αττικής στελεχώνεται με 30, η Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής με 25, η Διεύθυνση Αθήνας με 75, η Διεύθυνση Πειραιά με 30, τα ΜΑΤ με 45 και το Τμήμα Μεταγωγών με επίσης 45 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες.

Σημειωτέον ότι η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής απαρτίζεται από δέκα συνολικά αστυνομικά τμήματα και ο πληθυσμός που καλούνται αυτά τα καλύψουν σε μια τεράστια έκταση ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη αστυνομική Διεύθυνση είναι επιφορτισμένη με την κάλυψη των εξής περιοχών: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Σαρωνικού (περιλαμβάνει τις περιοχές Ανάβυσο, Σαρωνίδα, Π. Φώκαια και Κουβαρά), Καλυβίων (περιλαμβάνει τόσο τα Καλύβια όσο και το Λαγονήσι), Κερατέας, Κορωπίου, Λαυρεωτικής και Μαρκοπούλου που περιλαμβάνει και το Πόρτο Ράφτη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΑΥΝΑΑ «στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής υπηρετούν σχεδόν τριακόσιοι (300) αστυνομικοί λιγότεροι απ’ ότι προβλέπεται στην Οργανική Δύναμη, ακόμα λιγότεροι και από πέρυσι»!

Παράλληλα όμως προκαλούνται πλήθος ερωτημάτων για τη μεταχείριση αυτή των αστυνομικών τμημάτων και κατ' επέκταση και των υπηρετούντων σε αυτά αστυνομικών.

Ερωτήματα τα οποία πυροδοτούνται και από σχετική φράση της ανακοίνωσης της Ένωσης στην οποία αναφέρονται και τα εξής: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως μπορεί να υπήρξαν άλλου είδους παρεμβάσεις άλλων συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίες ενώ αυταπόδεικτα απέτυχαν να πείσουν την Κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ίσως πέτυχαν στο παρασκήνιο να πείσουν την Ηγεσία για το άδικο (διότι είναι φημισμένοι για τη βούλησή τους να κάνουν κακό ποτέ όμως καλό) νομίζοντας ότι έτσι πλήττουν φωνές αντίθετες, που πρεσβεύουν την επιθυμία των Ελλήνων αστυνομικών και επικοινωνούν με σθένος τα δίκαια αιτήματά τους».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη αγανάκτηση και απογοήτευση διαπιστώσαμε πως στις τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων αστυνομικών, ο αριθμός που επελέγη να επανδρώσει τα Αστυνομικά Τμήματα της Δ.Α.Ν/Α.Α. είναι μονοψήφιος και συγκεκριμένα έξι (6) αστυνομικοί.

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, χθες (σ.σ.: Τετάρτη 23/9/2020) βραδινές ώρες προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία ώστε να αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή αυτή η απόφαση που στην ουσία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών των περιοχών της Ν/Α Αττικής που μαστίζονται από απλή αλλά και ιδιαίτερα βαριά εγκληματικότητα.

Άλλωστε, εμείς είχαμε φροντίσει εγκαίρως να επισκεφθούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (31/07/2020) εκθέτοντάς του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά μας όρια.

Κατόπιν αυτής της άκρως δυσάρεστης εξέλιξης, θέτουμε την Πολιτική και ειδικά τη Φυσική Ηγεσία προ των ευθυνών τους, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η απόφασή τους αυτή θα έχει αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών, αλλά και στην ουσιαστική αστυνόμευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όποια δεδομένα και στατιστικά και να χρησιμοποιήσουμε δεν δίνεται λύση στην εξίσωση που χρησιμοποίησε η Ηγεσία έτσι ώστε να φτάσει στο σημείο να εκδοθεί η υπ. αριθμόν 2000/20/2056903 από 23/09/2020 Διαταγή με την οποία ενισχύεται η Διεύθυνση Ν/Α Αττικής με μόλις έξι (6) αστυνομικούς.

Επιπλέον δύσκολη αριθμητική πράξη δημιουργεί το δεδομένο της κατανομής έξι (6) ατόμων σε δέκα (10) Αστυνομικά Τμήματα .

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως μπορεί να υπήρξαν άλλου είδους παρεμβάσεις άλλων συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίες ενώ αυταπόδεικτα απέτυχαν να πείσουν την Κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ίσως πέτυχαν στο παρασκήνιο να πείσουν την Ηγεσία για το άδικο (διότι είναι φημισμένοι για τη βούλησή τους να κάνουν κακό ποτέ όμως καλό) νομίζοντας ότι έτσι πλήττουν φωνές αντίθετες, που πρεσβεύουν την επιθυμία των Ελλήνων αστυνομικών και επικοινωνούν με σθένος τα δίκαια αιτήματά τους.

Αν κατά διάνοια υπάρχει τέτοια περίπτωση, εκτίθενται ένθεν κακείθεν.

Οι αριθμοί αδιάψευστη απόδειξη: Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής υπηρετούν σχεδόν τριακόσιοι (300) αστυνομικοί λιγότεροι απ’ ότι προβλέπεται στην Οργανική Δύναμη, ακόμα λιγότεροι και από πέρυσι.

Το Προεδρείο της Ένωσης, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση, επικοινώνησε ήδη με τους τοπικούς Βουλευτές αλλά και τους τοπικούς άρχοντες ενημερώνοντάς τους για τα εξέλιξη αυτή που θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες που διαμένουν, εργάζονται ή επισκέπτονται τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Επίσης θα προβούμε σε πιο δυναμικές πλέον αντιδράσεις έτσι ώστε να πείσουμε για το αυτονόητο:
Την αποτελεσματική προστασία του πολίτη χωρίς προσχήματα, μικροπολιτικές και άλλου είδους παρασκηνιακές παρεμβάσεις».

Σχόλια