Date2

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 17:53:06

rss

αναζήτηση

makripano

Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου: Εικόνες πρωτόγνωρης κυκλοφοριακής ερημιάς με ασυνείδητους οδηγούς να τρομοκρατούν! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

athsoun1

Η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου είναι ένας από τους πλέον βασικούς άξονες στη σύνδεση της νοτιοανατολικής Αττικής με την πόλη της Αθήνας.

Από τη Βάρκιζα έως και το Σούνιο, ακόμη και τον χειμώνα η κίνηση είναι μεγάλη ενώ μόλις ανοίγει ο καιρός γίνεται εντονότερη και τους καλοκαιρινούς μήνες – κυρίως δε τα σαββατοκύριακα και τα τριήμερα των αργιών- γίνεται ασφυκτική.

Βέβαια από τη στιγμή της έναρξης ισχύος των περιοριστικών μέτρων η εικόνα της άλλαξε εντελώς.

Κάποια υποτυπώδης κίνηση που υπάρχει τις καθημερινές σχεδόν εξαφανίζεται τα σαββατοκύριακα.

Τότε είναι η ώρα των ποδηλατιστών αλλά και των αθλούμενων να καταλάβουν το οδόστρωμα δημιουργώντας μια κατάσταση περίπου ειδυλλιακή.

Το μόνο ανησυχητικό στοιχείο είναι οι ελάχιστοι ασυνείδητοι οδηγοί οι οποίοι θεωρούν ότι αποτελεί τύχη ένας τέτοιος άδειος δρόμος και ξεπερνούν κάθε όριο ταχύτητας αλλά και λογικής.

Όπως έχουν καταγγείλει τις τελευταίες ημέρες πολίτες που είτε έχουν κινηθεί στη λεωφόρο είτε κατοικούν δίπλα της, μπορεί να νιώθουν πιο άνετα από την έλλειψη κίνησης όμως η μακαριότητά τους αυτή όπως και όσων περπατούν στις άκρες τους ή κάνουν άσκηση με τα ποδήλατά τους, διακόπτεται από τους ελάχιστους αλλά εξαιρετικά επικίνδυνους ανάλγητους οδηγούς που θεωρούν ότι δεν πρέπει να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την… ευκαιρία ενός άδειου μεγάλου δρόμου.

«Ξεπερνούν κάθε όριο ταχύτητας ακόμη και σε στενά σημεία της λεωφόρου όπως η Αλθέα» ανέφερε στο notioanatolika.gr γυναίκα κάτοικος του οικισμού αυτού του Κορωπίου.

«Η μεγάλη ευθεία από τις Αλυκές Αναβύσσου που περνά και τον Άγ. Νικόλαο και συνεχίζει αποτελεί σημείο δοκιμών υψηλότατων ταχυτήτων από οδηγούς που δεν υπολογίζουν τίποτε» ανέφερε άλλος πολίτης κάτοικος της περιοχής.

Ίδια άσχημη κατάσταση κατήγγειλαν και κάτοικοι της περιοχής της Γαλάζιας Ακτής αλλά και του Μαύρου Λιθαριού.

«Δεν αφήνουμε ούτε τα μεγαλύτερα παιδιά μας αλλά ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν βγαίνουμε με τα ποδήλατα στη λεωφόρο γιατί αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τις ημέρες που η κίνηση ήταν κανονική» προσθέτουν γονείς εφήβων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τροχαία είναι ανύπαρκτη αφού και αυτή σηκώνει το βάρος των ελέγχων των περιοριστικών μέτρων ενώ στη λεωφόρο μπορεί κανείς να διακρίνει μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι κινούνται στις περιπολίες τους αλλά δεν επεμβαίνουν απέναντι σε τέτοιους επικίνδυνους οδηγούς.

Η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους ολόκληρης της Αττικής. Και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος όταν είναι άδειος!

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι σε σχετική έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνεται πως «είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η μειωμένη κίνηση κάνει τους δρόμους μας ασφαλέστερους. Αντίθετα, οι άδειοι δρόμοι μπορούν να μετατραπούν σε παγίδες».

Και μια τέτοια παγίδα – μάλλον μια… συστοιχία παγίδων – υπάρχει καθ’ όλο το μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου στην οποία έχουμε θρηνήσει πλήθος νεκρών εξαιτίας της ασυλλόγιστης οδήγησης κάποιων.

athsoun2

athsoun3

athsoun4

Σχόλια