Date2

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 07:35:03

rss

αναζήτηση

makripano

Ανύπαρκτη η ΑΜΚΕ για το Μάτι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες – Εκτεθειμένα τα μέλη της στον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Αλλάξτε μέγεθος

amke mati

Επτά ολόκληροι μήνες πέρασαν από τότε που δημοσιοποιήθηκε η Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ιδρυόταν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Μάτι ξανά» και δυστυχώς η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ αφού η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ δεν λειτουργεί.

Τη σχετική καταγγελία έκαναν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου τόσο ο δήμαρχος, Βαγγέλης Μπουρνούς όσο και ο προκάτοχός του Βασίλης Πιστικίδης.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η συγκεκριμένη Α.Μ.Κ.Ε. θα είχε προχωρήσει, όπως οριζόταν και από τον νόμο, στην προώθηση δράσεων για την αποκατάσταση και ανάπλαση των πληγεισών περιοχών και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων τους, αυτή έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες συνεδριάσεις με το πρόσχημα της έλλειψης απαρτίας!

Εντύπωση προκαλεί πως ο πρόεδρός της, αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια ώστε να θέσει τα μέλη της Α.Μ.Κ.Ε. προ των ευθυνών τους με αποτέλεσμα όπως επεσήμανε και ο κ. Μπουρνούς «(σ.σ.: η επιτροπή) να μην έχει κάνει τίποτα»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχοντες σε αυτήν και κυρίως ο πρόεδρός της εκθέτουν ανεπανόρθωτα ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2019 είχε δεσμευθεί ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα συγκροτούνταν μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με αποστολή την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού και του Νέου Βουτζά. (Διαβάστε σχετικά εδώ).

Η ΑΜΚΕ ιδρύθηκε με το ν. 4626/2019, ο οποίος ψηφίστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο, που ορίστηκε στις 7 Οκτωβρίου, ορίστηκε να συμμετέχουν 5+5 (5 τακτικοί και 5 αναπληρωματικοί) εκπρόσωποι των κατοίκων από τις 5 πληγείσες περιοχές (Μάτι, Ν. Βουτζάς, Κόκκινο Λιμανάκι, Προβάλινθος και Αμπελούπολη), οι δύο δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου, με τους αναπληρωματικούς τους και από ένας εκπρόσωπος με τον αναπληρωματικό του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Υποδομών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπουργείο Εσωτερικών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ορίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός!

Όπως όμως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, «αυτή τη στιγμή η Α.Μ.Κ.Ε δεν έχει κάνει τίποτε παρ’ ότι έχει μαζέψει στοιχεία κλπ. διότι συστήθηκε μια εταιρεία χωρίς από πίσω να έχει την τεχνική, τη διοικητική, την οποιαδήποτε υποστήριξη . Επομένως για μένα μέχρι σήμερα το έργο της θεωρείται αποτυχημένο» προσθέτοντας με νόημα ότι «υπάρχει φοβία γιατί δεν είναι εύκολο παράγοντες, να βάζουν υπογραφές να διαχειρίζονται χρήμα και από πίσω μετά να έχουν και την ευθύνη της υπογραφής τους, είναι δύσκολο να προχωρήσει».

Και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, κατέληξε: «Μέχρι σήμερα η Α.Μ.Κ.Ε. θεωρείται αποτυχημένη προσπάθεια…. μέχρι σήμερα! Αύριο ελπίζω να διαψευστούμε όλοι αλλά αυτό το βλέπουμε δύσκολο»!

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση ώστε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να βγει από το τέλμα της ανυπαρξίας λόγω της αδιαφορίας κάποιων!

Σχόλια