Date2

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 14:43:49

rss

αναζήτηση

makripano

Συνεχίζεται ο εφιάλτης από την ανεξέλεγκτη καύση σκουπιδιών στη χωματερή των Καλυβίων! (Νέα καταγγελία)

Αλλάξτε μέγεθος

xomater kalivia

Είκοσι ολόκληρες ημέρες έχουν περάσει από την αποκάλυψη του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται σε βάρος εκατοντάδων πολιτών (ανάμεσά τους και πολλών μικρών παιδιών) , στην αποκαταστημένη, υποτίθεται, χωματερή των Καλυβίων και δυστυχώς η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται!

Σε νέα επιστολή την οποία απέστειλε την Παρασκευή (18/10) ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Αγ. Γεωργίου Κορωπίου (στη νότια πλευρά του δήμου), προς τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση επεσήμανε ότι «ύστερα από καταγγελία που έγινε στο γραφείο του συλλόγου από συντοπίτες μας, η έντονη οσμή που προέρχεται από τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που λειτουργούσε μέχρι περίπου το 2016 στον Δήμο Σαρωνικού και συγκεκριμένα στη θέση Μαυρικέζα Καλυβίων Θορικού, δυστυχώς συνεχίζεται»

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σωκράτης Ψαρράς επισημαίνει ότι «το βράδυ στις 17/10/2019 όπως και πολλά άλλα βράδια η ατμόσφαιρα στον οικισμό ήταν αποπνικτική. Κάποιοι συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα και κωφεύουν στις εκκλήσεις των πολιτών - δημοτών» για να καταλήξει: «Μην ξεχνάτε ότι στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι. Παρακαλούμε για την γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος»!

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε αποστείλει παρόμοιο έγγραφο και προς τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου με ημερομηνία 19/9/2019.

Μετά την αποκάλυψη του σοβαρού προβλήματος για το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι δεν ενέχει κινδύνους και για τη δημόσια υγεία, είχε παρέμβει και η Περιφέρεια Αττικής και με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, κλιμάκιο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποίησε έλεγχο, στις 30 Σεπτεμβρίου, στον περιφραγμένο αποκατεστημένο ΧΑΔΑ του Δήμου Σαρωνικού, για να διαπιστωθεί ότι δημιουργούνταν καταστάσεις ανεξέλεγκτης εισόδου μέσα σε αυτόν, και επισημαίνοντας ότι «στον χώρο αυτό παρατηρήθηκε ανεξέλεγκτη απόθεση αστικών αποβλήτων (οικιακά απορρίμματα, χαρτιά, πλαστικές σακούλες, κλαδέματα κ.λ.π), τα οποία είχαν καλυφθεί με χώμα. Παρόλα αυτά, πραγματοποιείτο εσωτερική καύση -αυτανάφλεξη με αποτέλεσμα την ανάδυση χαρακτηριστικής οσμής. Επίσης στον ίδιο χώρο υπήρχαν διάσπαρτες αποθέσεις στερεών αποβλήτων όπως τεμάχια τεχνητού κατεστραμμένου τάπητα και άλλα ογκώδη αντικείμενα»!

Παρά το γεγονός ότι θέμα είχε λάβει τότε διαστάσεις ουδείς δείχνει να ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά αφού το πρόβλημα παραμένει και οι κάτοικοι του οικισμού του Αγ. Γεωργίου αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους αλλά και των υπολοίπων πολιτών!

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου έχει ενδιαφερθεί για το όλο θέμα και κατά πόσον δεν παραμένει απλός παρατηρητής μιας κατάστασης με ανεξέλεγκτες, ενδεχομένως, επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αλλά και πέραν της διαπίστωσης του προβλήματος, τί πράττουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής!

Σημειώνεται ότι η μέχρι στιγμής αντίδραση του κ. Φιλίππου είναι μία ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στην απελθούσα διοίκηση του κ. Σωφρόνη παρά το γεγονός ότι η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα!

Δείτε εδώ το νέο έγγραφο του Συλλόγου Αγ. Γεωργίου προς τον δήμαρχο Κρωπίας για την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά.

Διαβάστε σχετικά: Παράνομη χωματερή δίπλα στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ Καλυβίων με ευθύνη του Π. Φιλίππου! (Φωτός)

Άστραψε και βρόντηξε ο Πατούλης για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Δήμο Σαρωνικού – Τί λέει ο Π. Φιλίππου!

Σχόλια